ÄFF har tre segrar i rad i ryggen och självförtroendet är på topp när rivalen Landskrona BoIS gästar IP. Landskrona kommer senast från en tung förlust mot Degerfors på bortaplan. Just nu har Di Gule skrapat ihop 23 poäng och ligger på en 8:e plats i tabellen. Landskrona BoIS har skrapat ihop 21 poäng och ligger på 11:e plats.

Senast lagen möttes var redan i andra omgången och då på ett kallt Landskrona IP. Matchen var långt ifrån chanslös men inget lag fick bollen över mållinjen och matchen slutade 0-0.  Landskrona hade bland annat tre ramträffar och var det något bättre laget genom hela matchen. Men nu är vi mitt uppe i säsongen och lagen har hunnit spela in sig. Ta er till IP och stötta laget till en ny trepoängare i kampen och att flyttas upp till Allsvenskan efter säsongens slut.
ÄFF:s tre senaste matcher:

Brage (b), vinst 0-1

Assyriska (h), vinst 6-1

Assyriska (b), vinst 0-4

Landskrona BoIS tre senaste matcher:

Degerfors (b), förlust 2-0

Varberg (b), förlust 2-1

Varberg (h), vinst 5-0

Senaste startelvan för ÄFF, mot Brage:

Matt Pyzdrowski – Filip Stenström, Jakob Augustsson, Jesper Björkman, Mikael Dahlgren – Martin Andersen, Johan Eiswhold, Björn Westerblad, Monday Samuel – Junes Barny, Andreas Karlsson

Senaste startelvan för BoIS, mot Degerfors:

Bill Halvorsen – Martin Rudolfsson, Philip Andersson, Linus Malmqvist, Max Mölder – Mathias Andersson, Fredrik Svanbäck, Andreas Dahl, Amethyst Bradley Ralani – Fredrik Olsson, Christoffer Tapper Holter

Målskyttar i ÄFF 2013: Robin Staaf 6, Junes Barny 5, Muamet Asanovski 4, Martin Andersen 4, Andreas Karlsson 2, Monday Samuel 2, Andreas Grahm 1, Mikael Dahlgren 1, Björn Westerblad 1,  Omid Nazari 1, Othman El Kabir 1, Johan Eiswhold 1.

Målskyttar i BoIS 2013: Fredrik Olsson 5, Alexander Nilsson 5, Fredrik Karlsson 4, Andreas Dahl 2, Amethyst Bradley Ralani 2, Erik Andersson 2, Linus Malmqvist 1, Alexander Tkacz 1, Liridon Leci 1, Patrik Åström 1, Christoffer Tapper Holter 1.

Spelare som riskerar avstängning i ÄFF: Muamet Asanovski, Andreas Grahm, Robin Staaf, Omid Nazari, Matt Pyzdrowski, Björn Westerblad, Mikael Dahlgren

Spelare som riskerar avstängning i Landskrona BoIS: Philip Andersson, Fredrik Svanbäck, Alex Nilsson

Övriga matcher i Omgång 18: Degerfors-GAIS 4-2(redan spelad), Varbergs BoIS-Jönköping Södra 1-1(redan spelad), Östersunds FK-IK Brage 1-0(redan spelad), Ljungskile SK-Falkenberg FF, IFK Värnamo-Hammarby IF, Örgryte IS-Assyriska FF, GIF Sundsvall-Örebro SK

Domare