Imorgon är det äntligen dags för återkomsten till Ängelholms IP när ÄFF tar emot GAIS. ÄFF kommer från en välbehövlig och väldigt skön vinst borta mot Östersund i onsdags där laget lyckades få hem tre poäng efter en match där man stundtals var mycket tillbakapressade och där man dessutom fick spela den sista delen av matchen med 10 man efter en utvisning på Muamet Asanovski. Vinsten gav ÄFF skönt andrum i Superettantabellen och inför lördagens match som också är den sista innan ett uppehåll som sträcker sig fram till den 21:a juli så återfinns laget på en tolfteplats med 16 inspelade poäng.

GAIS som blev degraderade från Allsvenskan efter en katastrofsäsong 2012 gjorde som nykomlingar i Superettan förra året en ganska bra säsong där man slutade på en sjundeplats, strax efter ÄFF. Inför årets säsong värvades ett antal spelare i form av bland annat ÄFF:s succéman Bobby Warshaw och den vassa anfallaren Gabriel Altemark-Vanneryr från Varberg. Även anfallaren Petrit Zhubi hämtades in från Åtvidaberg tillsammans med den skäggprydde islänningen Asgeir Börkur Asgeirsson. Den första halvan av säsongen har dock varit tung för GAIS och laget befinner sig i nuläget på en 14:e plats vilket inte har motsvarat förväntningarna. De uteblivna resultaten medförde också sedermera att tränaren Thomas Askebrand fick lämna sin post i slutet av maj och Helsingborgsbektantingen Per-Ola Ljung som närmast kom från en tränarroll i allsvenska Örebro SK tog i stället över laget. Per-Ola Ljungs tid som tränare i GAIS kom också att inledas på bästa möjliga sätt då laget tog en tung bortaseger mot Hammarby, men i matchen efter föll laget tillbaka i gamla synder då man förlorade med 1-2 mot Assyriska hemma på Gamla Ullevi.

Förra säsongens möten mellan ÄFF och GAIS slutade med en oavgjord match och en vinst för GAIS. Det lär säkerligen bli en spännande match på IP imorgon med ett taggat ÄFF som kommer från en väldigt skön seger mot Östersund och som dessutom äntligen får komma tillbaka till sin riktiga hemmarena. Se till att bjuda med familj, vänner och alla ni känner så gör vi lagets återkomst till en riktig fest imorgon!

Avspark är kl. 16:00 och grindarna öppnar kl. 15:00 – Varmt välkomna till IP!

Text: Carl Johan Björkwall