En efterlängtad hemmamatch, den första sen 16 juli, blev en efterlängtad vinst. Efter fyra raka matcher utan vinst kom den efterlängtade segern under lördagen.

Båda lagen huserade i mitten av tabellen med lika många poäng och en viktig match stod på spel. ÄFF tog vara på detta och inledde friskt. Andreas Karlsson hade ett flertal bra lägen och tidigt i matchen hamnade han i friläge med Skövdes målvakt Markus Fröjd. Dock kunde Markus rädda detta och stoppa Andreas från att göra ett tidigt ledningsmål. Andreas hade ytterligare några lägen, likaså Akram Mansour. Istället var det den pigge Oliver Stojanovic Fredin som tog ledningen efter att ha kommit springades från kanten och tryckt in 1-0 i den första tilläggsminuten i första halvlek.

ÄFF gick in i andra halvlek med en komfortabel ledning och det var bud på 2-0 ett antal gånger; Andreas Karlsson fick ingen ren träff på en cykelspark. Även Akram Mansour försöke trycka in 2-0. Oliver Stojanovic Fredin, som gjorde en väldigt bra match och framför allt en riktigt bra andra halvlek, tryckte in 2-0 efter en rensning av Skövdes målvakt som hamnade hos Di Gule. Från distans kunde han med fel fot placera in 2-0 efter att Markus Fröjd var lite för långt ifrån målet.

Smått orättvist kunde Skövde göra 2-1 efter att ha rivit ner Erik Widén, blev ensam med målvakten och satte den i bortre via Bubacarr Jobe. Sent i matchen hade Oliver Stojanovic Fredin återigen ett läge att sätta 3-1, där Markus Fröjd istället stod för en bra räddning. Matchen slutade i en rättvis seger till ÄFF. En skön trepoängare!

ÄFF – Skövde AIK 2-1
1-0 ’45+1 Oliver Stojanovic Fredin
2-0 ’69 Oliver Stojanovic Fredin
2-1 ’72 Bubacarr Jobe

ÄFFs laguppställning: (4-2-3-1)

13. Linus Müller

4. Filip Örnblom – 5. Aaron Jones (K) – 26. Erik Widén – 25. Oscar Zachrison

6. Dusko Sakan – 17. Alexander Achinioti Jönsson (’85 24. Edvin Nilsson)

27. Oliver Stojanovic Fredin – 14. Kristoffer Jeppsson – 10. Akram Mansour (’92 19. Nemanja Gojacanin)

20. Andreas Karlsson (’92 11. Almir Taletovic)

Bilder från matchen hittar du på vår Facebooksida! Alla bilder är tagna av Josefin Persson och får ej användas utan tillstånd.

Joakim Eriksson