På söndagskvällen möttes ÄFF och Landskrona BoIS i ett Skånederby på Landskrona IP, där Landskrona tog segern i en rätt svag insats spelmässigt från båda håll.

Serieledande Landskrona blev alldeles för tuff för ÄFF. ÄFF fick den första möjligheterna i Andreas Karlsson, men avslutet gick rakt på Ivo Vazgec. Efter det var det BoIS som radade upp flera chanser och hade flera möjligheter till att göra mål. Till slut fick BoIS göra ledningsmålet efter en frispark av Thierry Zahui ur en dålig vinkel. Linus Müller lyckades inte rädda den, men han storspelade både före och efter ledningsmålet. 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var Landskrona det bättre laget och kunde ta över matchen ännu mer, trots att ÄFF försökte med ett par goda intentioner. Till slut kom 2-0 genom en styrning av inhoppande Adi Nalic. BoIS fortsatte att trycka på för fler mål, men Linus Müller stod för ett par fina räddningar. Samtidigt hade inte ÄFF några farliga lägen, förutom Dusko Sakans distansskott där Ivo Vazgec tvingades att tippa ut den till hörna. Trots att Landskrona inte storspelade så hade de taktpinnen större delen av matchen och vann rättvist.

Landskrona BoIS – ÄFF 2-0
’21 1-0 Thierry Zahui
’60 2-0 Adi Nalic

Gula kort ÄFF: Vladica Zlojutro (’55)