Poängen mot Östersund var med mersmak och nu är det dags för en ny match där ÄFF möter bottenkollegan Örgryte på hemmaplan. ÖIS ligger två poäng ovanför ÄFF i tabellen och vid en seger kan man ta sig närmre säkrare mark.

Senaste matchen mot Östersund gav lite mersmak där ÄFF hade bra chanser att kunna ta tre poäng och det började bra med 1-0 redan efter 18 sekunder genom Robin Staaf som även fastställde slutresultatet 2-2 efter att Östersund hade vänt ÄFF:s ledning.

Örgryte lyckades inte vinna några matcher under maj månad precis som ÄFF, men Örgryte åkt på några riktigt tunga smällar där man dels förlorade Göteborgsderbyt mot GAIS och åkte på en storförlust med 5-1 borta mot Varberg. Deras senaste slutade 2-2 där man mötte Degerfors på hemmaplan och låg under två gånger om, men lyckades med lite flyt få med sig en poäng från den matchen där gästerna var det bättre laget.

Matchen går av stapeln på lördag 1 juni kl. 18:00 på Ängelholms IP och ni får inte missa när supporterklubben Yellow Angels delar ut priset för maj månads bästa spelare i ÄFF. Så kom i tid och se vem som vinner priset.

ÄFF:s senaste tre matcher:
Östersund (b), oavgjort 2-2
Örebro (b), förlust 0-1
Degerfors (h), oavgjort 2-2

Örgrytes senaste tre matcher:
Degerfors (h), oavgjort 2-2
Varberg (b), förlust 1-5
Sundsvall (h), oavgjort 0-0

Senaste tre mötena mellan lagen:
29/8-2010 ÄFF-Örgryte 1-1
4/8-2010 Örgryte-ÄFF 3-3
9/8-2008 Örgryte-ÄFF 2-1

Senaste startelvan för ÄFF: 4-4-2 mot Östersund (b)
Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jakob Augustsson, Jesper Björkman, Filip Stenström – Muamet Asanovski, Björn Westerblad, Omid Nazari, Othman El Kabir – Junes Barny, Robin Staaf

Senaste startelvan för Örgryte: 4-4-2 mot Degerfors (h)
Peter Abrahamsson – Christofer Bengtsson, David Leinar, Adam Rosén, Jonathan Azulay – Tobias Bratt, Jakob Lindström, Johan Hedman, Sebastian Ohlsson – Emil Karlsson, Henrik Carlsson

Målskyttar i ÄFF Superettan 2013: Muamet Asanovski 3, Martin Andersen 3, Robin Staaf 2, Andreas Grahm 1 och Björn Westerblad 1.

Målskyttar i Örgryte Superettan 2013: Emil Karlsson 5, David Leinar 1, Oskar Wallén 1 och Jakob Lindström 1.

Spelare som saknas i ÄFF:

Avstängningar i lagen: Zeyn S-Latef (ÄFF),

Spelare som riskerar avstängning i ÄFF: Filip Stenström, Muamet Asanovski, Andreas Grahm, Omid Nazari, Jakob Augustsson och Robin Staaf (samtliga har två varningar).

Spelare som riskerar avstängning i Örgryte: David Leinar, Johan Lundgren, Tobias Bratt, Sebastian Ohlsson, Jonathan Azulay, Jakob Lindström, Christofer Bengtsson och Hannes Sahlin (samtliga har två varningar).

Dagens domare: Huvuddomare: Per Melin, Solna
Assisterande domare: Fredrik Klyver, Jönköping och Fuad Ganibegovic, Stockholm
Fjärdedomare: Jimmie Andersson, Kristianstad

Vad blir det för väder?
Växlande molnighet med någon regn- eller åskskur enligt rapporterna. Men det kan såklart ändras, solen skiner alltid på gula ÄFF oavsett.

Vi välkomnar er till Ängelholms IP, avspark 18:00 mellan ÄFF och Örgryte.

Köp biljetter – klicka här!