Det blev en skön seger för ÄFF i återkomsten till Ängelholms IP. Första halvlek var en jämn tillställning, där GAIS var det bollhållande laget men där ÄFF hade flera chanser framåt. Dock så lyckades inte ÄFF förvalta sina chanser och första halvlek slutade 0-0. Den andra halvleken började med samma karaktär där båda lagen effektivt lyckades bromsa ner motståndarens anfall. Men i den 73e matchminuten fick ÄFF en hörna där Dahlgren slog en välavvägd boll som Monday Samuel mötte med sin panna och ÄFF kunde ta ledningen. 3 minuter senare fick ÄFF möjligheten att förstora ledningen när Westerblad drogs ner i straffområdet och tilldelades en straff. Men Barnys straff kunde GAIS målvakt rädda. Efter straffmissen började GAIS forcera för en kvittering, men ÄFF lyckades styra undan alla GAIS anfall och matchen slutade med en seger för ÄFF.

Jocke Persson var efter matchen relativt nöjd med matchen med tanke på ÄFFs skadesituation, där många U19-spelare fanns i truppen. ÄFF spelade i matchen med en fembackslinje, något de inte tränat mycket på men som fungerade bra under matchen. Persson konstaterar också att båda lagen kände till varandras styrkor och att detta präglade matchbilden. Hörnvarianten som ledde till 1-0 målet var en inövad hörnvariant, något Persson var glad över.

Ängelholms FF – GAIS 1-0 (0-0)

1- 0 Samuel (74′)

Varningar ÄFF: Junes Barny, Monday Samuel, Fredrik Lundgren, Jakob Augustsson

Domare: Magnus Alsén