ÄFF kommer till Gamla Ullevi med självförtroendet av 4 raka vinster och möter ett GAIS som är märkbart ”skakiga” i benen efter sin förlustsvit den senaste tiden, detta speglar även inledningen av första halvlek där ÄFF trycker på och GAIS backar hem. Dock får GAIS ett ”skitmål” genom en försvars- miss av Di Gule där bollen tar i ryggen, studsar och ”tåas” in av en GAISare. Andra målet från GAIS är inte mycket att säga om…

Men! Sen kommer en riktig Drömträff från Junes Barney och torde bli ett av Superettans läckraste mål och ÄFF reducerar till 2-1 inför den andra halvleken – onödigt spännande och en nervös väntan i 15 minuter innan de sista 45 ska spelas.

Sen är det egentligen bara ett lag på plan iklädda Gula tröjor som pressar GAIS duktigt som konsekvent backar hem, vi fick även se Matt i anfalls- offensiven. Trots att vi inte lyckades peta in både en kvittering och även ett segermål, vilket vi hade bud på ett antal gånger. Så var det härligt att se den offensiva viljan där alla Di Gule stoppade näsan i gräset och ”köttade” på för att vinna – GAIS mötte det bättre laget vilket dom tydligt visade genom att backa hem och nervöst försökte försvara sin futtiga ledning. Tråkigt att ett försvarande lag inte bjuder upp till kamp – men gissar på att det handlade om deras sviktande självförtroende av att vinna en match.

ÄFF kan raka i ryggen åka hem med denna förlusten i bagaget och ha självförtroendet på topp, vi står helt klart upp mot dom s.k ”Stora” i ligan som får ”feg- spela” för att kunna vinna mot Di Gule!

Tabellen gillade skarpt när Jönköping spelade ut Degerfors och Jönköping får suga på den karamellen fram till den 24/8, men där tar det stopp. Då möter dom Di Gule på Ängelholms IP!

Mål: 1-0 Daniel Mendes (16), 2-0 Daniel Mendes (26), 2-1 Junes Barny (28)

Varningar: GAIS: Adnan Maric

ÄFF:s startelva: Matt Pyzdrowski – Filip Stenström, Jakob Augustsson (ut 46), Jesper Björkman, Mikael Dahlgren – Rebin Assad, Johan Eiswhold, Björn Westerblad, Monday Samuel (ut 75) – Junes Barny, Robin Staaf (ut 46)

Bänken: Linus Müller (MV), Michael Baggner, Andreas Karlsson (in 46), Omid Nazari, Andreas Grahm, Othman El Kabir (in 75), Martin Andersen (in 46)

Publik:  2102