Det blev en tuff match för ÄFF, som tappade matchen efter Mjällbys ledningsmål.

Mjällby kom inför matchen i superform: ett facit på 10 poäng de senaste fyra matcherna. Mjällby tog med sig den formen även i denna matchen och var det bästa laget över 90 minuter även om ÄFF gör det bra de första 20 minuterna. Mjällbys ledningsmål satte stopp för ÄFF att kunna växa in i matchen. Izuchukwu Emeh satte den efter en retur från Granit Stagovas frispark. ÄFF hade svårt att komma in i matchen och Mjällby kunde öka på till 2-0 genom samma målskytt igen: Izuchukwu Emeh. Mjällby gick ut i halvtid med en säker ledning.

Andra halvlek blev ännu tuffare för ÄFF och Mjällby höll i bollen, fortsatte att mana på och gjorde det svårt för ÄFF att kunna skapa något, då de pressade hårt över hela banan. ÄFF gjorde byten i 60, 63 och 77 minuten för att försöka vända på det hela. Det gav ny energi, men trots det saknades de farliga chanserna. I den 96 minuten gav det sig till slut, då Andreas Karlsson nickade in 1-2 efter ett inlägg från Oliver Stojanovic Fredin. Matchen slutade 1-2, vilket var en rättvis seger för Mjällby.

ÄFF – Mjällby 1-2 (0-2)
0-1 ’23 Izuchukwu Emeh
0-2 ’28 Izuchukwu Emeh
1-2 ’96 Andreas Karlsson