Under söndagen spelade ÄFF sin sista match innan uppehållet. Tyvärr lyckades vi inte avsluta vårsäsongen på ett bra sätt och det blev förlust med 1-2 mot Göteborgarna Qviding.

Första halvlek var ganska händelsefattig, där ÄFF inledde positivt men tappade matchen efterhand. Där fanns några chanser för båda lagen, med ett litet övertag för ÄFF. Både Andreas Karlsson och Oliver Stojanovic Fredin hade vars ett läge, som tyvärr inte gav någon utdelning. Trots att ÄFF hade ett litet övertag på Qviding gällande målchanser var det bortalaget som tog ledningen i 44 minuten efter att William Kenndal nickade in 1-0 efter en frispark. Surt för ÄFF att inte lyckas hålla 0-0 halvleken ut, som hade varit ett rättvist resultat sett till spelet de 45 första minuterna.

Tidigt i andra halvlek, 49 minuten, hade Qviding ett väldigt farligt läge, där en Qvidingspelare höll på att nicka in 2-0 men Oscar Zachrison lyckades nicka bort bollen på mållinjen och höll siffrorna nere till 1-0. Åtta minuter senare gjorde istället ÄFF 1-1, även de på nick från en frispark. Frisparken slogs av Daniel Bennassar Nilsson och Andreas Karlsson dök upp och nickade in 1-1. Mållåten fick sättas på och ett hopp om tre poäng tändes. Efter detta mål började ÄFF komma tillbaka lite och kunde starta ett spel. Matchen såg ut att sluta 1-1 och många trodde att Ängelholmarna och Göteborgarna skulle få dela på potten men i 92 minuten gjorde Qviding mål efter ännu en fast situation, där Gustav Hedlund gjorde mål efter en hörna. Qviding vann 2-1 och de blev noll poäng i sista matchen innan uppehållet.

Denna matchen var den sista för Love Fredriksson, som åker iväg till college i New York. Vi tackar honom för denna tiden och önskar honom lycka till i USA och i framtiden! Även Erik Johansson kommer gå på college i New York och vi tackar honom också och önskar honom lycka till i USA och i framtiden!

Publiksiffra: 201

ÄFFs laguppställning: (4-2-3-1)

13. Linus Müller

2. Elias Johansson (’79 18. Arton Jashari) – 5. Aaron Jones – 26 Erik Widén – 25. Oscar Zachrison