Ängelholms FF åkte till Göteborg för möte med GAIS i omstarten av SuperEttan.
Matchen som slutade med GAIS seger med 1-0(0-0) efter en straff i den 85:e min.

Stor otursgubbe var unge Erik Johansson (16 år) som oturligt inte bara åkte på ett gult kort,
utom som tillika var hans andra i matchen, med ett rött kort och utvisning i sin första match från start i SuperEttan. Straffen enligt gula ögon var något billigt.

Men det var inte bara förlusten som man kommer ihåg, utan den stora händelse som skedde i den 47:e minuten, då ÄFF:s målvakt Matt Pyzdrowski och GAIS Joel Johansson kolliderar och den första rapporten var att Joel Johansson brutit nacken. Matt och Joel blev liggande ett tag, men Matt reser sig och signalera att han är OK.
Där emot var det värre för Joel Johansson som efter 23 min liggandes dels avsvimmad, men piggnade till och förklarade att smällen tagit på hans käke. Med förmodad hjärnskakning. Joel blev transporterad i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Vi i ÄFF hoppas på en snar comeback för Joel.

För ÄFF:s del blev det en del spelare som tyvärr fick sina tredje gula kort, och är därmed avstängda till nästkommande match borta mot Östers IF kommande fredag den 25/7 på Myresjöhus Arena kl 19:20.

I övrigt, gör vi bäst att vi glömmer GAIS matchen och fokuserar oss på nästa match istället.
Då, skall vi vara på tårna igen….

/Admin