Efter över en månads uppehåll i U21-serien för ÄFF var det dags för match igen. Den här gången mötte man Örgryte på hemmaplan, båda lagen kom till spel med flera inslag av A-lagsspelare. I ÄFF kunde vi se Jonas Lindh, Muamet Asanovski och Andreas Grahm i startelvan. För Örgryte fanns målvakten Peter Abrahamsson, A-lagets unge lagkapten Jakob Lindström och anfallstalangen Henric Carlsson med.

Det var Örgryte som efter 90 minuter visade sig vara det bättre laget och vann med 2-5 sedan ÄFF missat en straff, och Örgryte gjort mål på en straff. Scenariot var alltså tvärt om jämfört med när ÄFF:s A-lag besegrade Örgryte i början av juni på IP med 4-1 där Robin Staaf satte en straff och Örgryte missade en.

Detta resultat innebär att ÄFF ligger femte plats av åtta i U21 Superettan Södra och har i nästa match ett derby framför sig där man möter Landskrona BoIS nere i Landskrona. Ett litet ”förderby” inför seniorlagens derby på Ängelholms IP den 12/8.