IK Wormo är ett lag som är roligt att möta. De vill spela fotboll och drar inte bara iväg bollen långt som en del andra lag vi möter gör. Vi mötte Wormo på Exercisfältet i våras och då slutade matchen 1-1 och så blev även fallet den här gången.

Wormo var lite bättre än oss, framför allt i första halvlek. Inget stort övertag men det märktes att de kom med lite mer rutin och spelskicklighet än vad vi hade. Båda lagen skapade fina lägen i första halvlek men efter bra prestationer från de båda målvakterna stod det 0-0 i paus.

I andra halvlek jämnades spelet ut mer och vi hittade ett större lugn med enklare passningar och fler spelbara spelare. Vi fortsatte att hela tiden arbeta hårt och försöka hålla vår formation i försvarsarbetet. I anfallsspelet hade vi flera lägen där våra mest offensiva spelare utmanade och tog sig förbi sin motståndare. Det uppmuntrar vi gärna till så det gladde!

Med 12 min kvar tog Wormo ledningen efter ett fint anfall där vi inte riktigt hängde med och tyvärr blev bolltittande framför mål. Men det fanns tid kvar och efter att Rebecca Andersson jobbat till sig en frispark strax utanför straffområdet så kom chansen. Amanda Lidén tog den och slog frisparken rätt i mål. Mycket fint!

Även utan det fina målet låg Amanda ordentligt på plus i matchen. Bra beslut matchen igenom och många bra aktioner. Lite extra plussar vi också för 03:orna Linn Andersson och Lovisa Narkaj som spelar Dam U-fotboll som om de aldrig gjort nåt annat. Glada är vi också för att Klara Månsson äntligen är tillbaka i matchspel efter en lång frånvaro pga ett diskbråck.

87 1-1 Amanda Lidén.

Trupp: Anna Olsson – Linn Andersson, Wilma Andersson, Emma Persson-Holmberg, Maya Waltersson – Ina Turesson, Anna Hildingsson : Amanda Lidén, Cornelia Bildtgård, Lena Jupén – Maja Modig
Klara Månsson, Lovisa Narkaj, Rebecca Andersson