SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling

Vecka 19 Akademinytt Ängelholms FF
2017-05-07 19:02
Veckans akademifundering – ”Att lära av eller inte lära av”?
U19 borta mot Malmö FF – förlust 2-0 (2-0)
U17 borta mot Kalmar – förlust 2-0 (1-0)
U17 rekryterar målvakt
ÄFF U15 - Simrishamn 6-3
Akademimatcher kommande vecka
Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Veckans akademifundering – ”Att lära av eller inte lära av”?

 

Fotboll som sport är i sig fruktansvärt konservativ, inte mycket har hänt av värde sedan man tog bort bakåtpassningarna 1992, det var en riktigt bra regeländring. Prova att se en match innan regeländringen…..zzzz. Handbollen däremot försöker att ligga i framkant och göra sin sport mer attraktiv för åskådare och TV-publik genom att tillåta det lag som släppt in ett mål sätta igång spelet utan att det lag som gjort mål är på rätt sida mitten, det tillåts alltså att kontra på insläppt mål, wow vilken fart det är i denna sport. Man har på senare tid också experimenterat med att tillåta att ta ut målvakten när du vill under match, vilket det finns både förespråkare och motståndare till MEN sporten utvecklas utav det, allt medan fotbollen står och stampar.

 

Kan fotbollsfamiljen lära sig utav andra sporter utanför regelvärlden? Javisst, kan vi hämta influenser både här och där, dock anser jag att de klubbar som anställer en fystränare likt Henrik Dagård från friidrotten, Claes Hellberg från handbollen eller de klubbar som plockar in friidrottstränare som skall lära fotbollsspelare att bli snabbare och köra löpskolning, är på HELT fel spår. Sporten fotboll är så utvecklad idag och så grenspecifik och så allsidig och så komplex att den är ytterst svår att förstå sig på utan gedigen fotbollsbakgrund och kunskap. Som fotbollsspelare ska du vara snabb, explosiv, spänstig, uthållig, mjölksyratålig, ha god spelförståelse, kunna fatta rätt beslut, utföra beslutet (det som till vardags kallas teknik), kommunicera, samarbeta osv.

Vet en friidrottstränare bäst hur detta görs? Vet en handbollsmålvakt hur detta görs? Nej, inte i tillräckligt stor utsträckning. Definitivt inte en friidrottstränare i alla fall då det inte finns motståndare och ofta inga medtävlande utan fokus kan vara på dig och din prestation och du styr över processen helt själv vilket INTE är fallet i fotboll, du har med- och motspelare samt domare att förhålla dig till. Nej en fotbollstränare måste vara den bästa fotbollstränaren, vilket innefattar spelförståelse, taktik, teknik, styrka, uthållighet, snabbhet, kommunikation och samarbete och detta skall spelarna utföra inom, låt oss säga, 5s från varandra i matchsituation.

 

Hur tränar man då detta på bästa sätt? Ja genom att göra det man ska göra på match nämligen ovan nämnda aktioner/kvaliteter såsom snabbhet, kommunikation. Man gör det MED boll, man gör det MED medspelare, man gör det MED motspelare, man gör det MED sin spelidé i åtanke och man gör det positionsanpassat, du tränar som du spelar, du utvecklar de förmågor/aktioner som du skall utföra på match tillsammans med dem du ska göra det på match.

 

Detta kan naturligtvis kombineras med specifika övningar för rörlighet och styrka för att rätta till svagheter eller fylla luckor som är svåra att komma åt på planen men att lägga en massa tid på att lära 20-åringar att ändra sin löpstil efter att ha sprungit på det gamla sättet några miljoner löpsteg är knappast effektiv träning. Att träna kondition utan boll är också slöseri med tid då du inte befäster något samarbete med lagkamrater, du utvecklar inte din förmåga att kommunicera, du förbättrar inte din förmåga att läsa spelet och du blir inte bättre på att kunna omsätta de beslut du fattar till fotbollsaktioner.

 

Fler fystränare bör komma från fotbollsvärlden och lära ut fotboll samtidigt som de utvecklar förmågan att utföra fotbollsaktioner oftare, fortare och över längre tid.

 

Detta vill vi lära våra spelare i ÄFFs akademi!

 

U19 borta mot Malmö FF – förlust 2-0 (2-0)

 

En tuff bortamatch väntade i sjätte omgången av U19 Allsvenskan, på Malmö stadions gräsplan. Då gäller det att vara på tårna direkt, vilket vi inte var, när 3 minuter var spelade så hade MFF hunnit med att göra mål på en retur efter skott från straffområdet i fritt läge. Det dröjde inte länge innan MFF skaffat sig ett friläge som Robin dock räddade. ÄFF kämpade och slet sig in i matchen, ett litet kvitto på detta var Alexanders skott som gick precis över bortre krysset. ÄFFs bästa chans skapades efter ett mönsteranfall på högerkanten – matchens bästa sekvens, där Anton Hallbäck kommer runt på kanten och slår ett precist inlägg som Camilo Alas störtar fram på första stolpen och får foten på bollen från nära håll och vi är många i ÄFF-lägret som jublar för mål men den för dagen alldeles utmärkte hemmamålvakten gör en idioträddning och kvitteringen uteblir. Camilo Alas, och många andra ÄFF-are ville ha straff då målvakten tacklade Camilo i ryggen men domaren tvekade och straffen uteblev.

ÄFF kom runt på högerkanten ytterligare en gång och återigen var det målvakten som vid första stolpen räddade. Så på en alltmer sällsynt chans gjorde MFF 2-0 precis innan paus och i ett läge då ÄFF var nära kvittering, psykologiskt tungt.

 

I andra halvlek skapade MFF inte mycket, ÄFF hade ett friläge från en något snäv vinkel där Hugo avslutade men tyvärr tätt utanför. Det ville sig inte med målskyttet idag och MFF segrade med två mål. Men en prestation där många ligger på toppen av sin kapacitet skall vi vara nöjda med.

 

U17 borta mot Kalmar – förlust 2-0 (1-0)

 

Tidig lördag morgon med U17. En sargad trupp med småskador. VI visste att uppgiften uppe i Kalmar skulle bli tuff och att en insats utöver det vanliga skulle krävas för att ta poäng.

 

Första halvlek: VI startar kompakt och sätter ett lågt försvarsspel. Vi lät Kalmar äga mer boll och hade lite för långa stunder med försvarsspel. Dock försvarar vi oss väldigt bra och gör det mycket svårt för hemmalaget.

Vi krymper allt och stör dem i alla avslutslägen och i uppspel. Men sanningen är att Kalmar skapar riktigt heta lägen där dock Hugo leker spöke och räddar i princip allt!

I slutet på första halvlek börja vi få mod och lyfter oss en del. Vi sätter en högre press på deras backlinje vilket resulterar i bollvinster. Vi hugger på allt och skapar en del bra lägen, med lite mer skärpa hade vi haft en boll eller två inne.

Istället blir det som alltid, fast situation som vi blir bolltittande på och tappar bortre stolpe, där rakar en KFF spelare in öppet mål. Otagbart för Hugo. Det tråkiga är att detta händer 4 minuter innan pausvila.

 

I paus berömmer vi kollektivet och att vi tar våra delmål på fullaste allvar och verkligen försöker reda ut situationer. VI har bytt 2 spelare i 1:a halvlek (Emil, Assad)

Vi pratar mest om det jobb vi har lagt ned i första är helt borta om vi inte gör jobbet än hårdare i 2:a.

Så gör vi också.

 

Andra halvlek är den halvlek vi är mest nöjda med under 2017. Vi är ett bra kollektiv och ett lag med ryggrad. ALLA tar löp för varandra och vi berömmer, talar högt med varandra. Med detta tar vi mer och mer över matchen i bollinnehav.

Kalmar är inte ofarliga utan har 2 avslut i virket, men vår Hugo tar nästan allt idag!

Kalmar gör 2-0 efter en tilltrasslad situation där bollen går i ribban och ut och vi rensar halvhjärtat och flipper spel uppstår, plötsligt har en KFF-spelare bollen och rakar in bollen retfullt. Helt välförtjänt!

 

Efter 2-0 försöker vi göra allt för en kvittering, vi har bra chanser och anfall men vi har lagt för mycket energi i försvar, detta medför att vi inte har orken och skärpan att ta avsluten korrekt.

 

Prestationsmässigt gör vi en strålande insats. Vi följer vår gameplan och visar att vi är på rätt väg.

Bra jobbat alla inblandade!

Statistik:

Passningar 250/50 Det är statistik jag köper alla dagar i veckan!!!

 

U17 rekryterar målvakt

 

Sedan någon vecka tillbaka är Hugo Söderlund –01, ny målvakt i ÄFF. Debuten avklarades med bravur borta mot Kalmar FF i U17 pojkallsvenskan.

 

Vilka egenskaper gjorde att du presterade bra mot Kalmar, dvs vilka styrkor har du som målvakt?

Jag har bra spelförståelse, är bra på båda fötterna och vill vara delaktig i spelet.

 

Berätta om din debutmatch!

Vi gjorde en bra bortamatch mot ett riktigt bra lag. Vi jagade mycket boll i första halvlek och i halvtid stod det 1-0 till Kalmar. I andra halvlek hade vi betydligt större bollinnehav jämfört med första, ändå lyckades Kalmar få in 2-0 lite snöpligt efter en hörna som inte rensades bort. Jag får nog också tacka ribban ett par gånger . .för att siffrorna inte blev större

Jag är ändå nöjd med min egen insats, men man vill ju helst inte släppa in några mål :)

Var ganska nervös eftersom det var min första match med laget.

Såklart kommer det bli bättre när vi har lärt känna varandra! Positivt var också att jag fick mycket positiv feedback av både lagkamrater och tränare.

Ser fram emot fler givande träningar och matcher med laget!

 

Vad har du fått för bild av ÄFFs akademi såhär långt?

Bilden jag har fått från ÄFF så här långt är att det är en seriös förening med riktigt bra tränare. Jag har blivit väldigt bra omhändertagen av lagkamraterna och tränare oavsett om man tränar med jämnåriga eller äldre, jag känner mig välkommen! 

 

Vad har du för mål med din fotboll?

Det är att träna hårt och vinna matcher!!

 

 

ÄFF U15 - Simrishamn 6-3

 

Klar seger hemma mot Simrishamn på fredagskvällen trots mediokert spel.

 

En spelmässigt rätt så jämn match där vi dock skapar en del mer heta chanser än bortalaget och vinner då ganska komfortabelt med 3 bollar.

 

Men vi släpper in onödiga mål återigen och kan därför inte vara nöjda med varken det eller spelet som inte satt där idag. Vi fick inte den kontroll vi vill ha och det blev en ganska öppen match med mycket kamp.

 

Så en tempofattig match där vi måste komma upp flera nivåer till i spelet för att vara ens nöjda.

 

Akademimatcher kommande vecka

 

U19 möter Mjällby 13/5 14.00 hemma     U19 Allsvenskan Södra

 

U17 möter IF Lödde 14/5 borta 14.00                  U17 Pojkallsvenskan div.1 Södra

 

U16 möter IFK Osby 13/5 11.00 hemma  U16 Skåneserien A

 

U15 möter Svedala 14/5 13.00 borta                    U15 Skåneserien C

 

U14 möter Helsingborgs IF 9/5 18.00 18.00 P14 Kompisligan "Skåneserie" Norra, vår

 

U14 möter Hittarps IF 13/5 11.00 hemma P14 Kompisligan "Skåneserie" Norra, vår

 

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Akademichef Markus Tilly


Nyhetsarkiv
Stand Up på HUS 572024-04-05 10:05
Premiärvecka!2024-03-26 08:35
Kansliet stängt!2024-03-14 08:46
Se hit!2024-03-11 08:58
Kallelse till Årsmöte2024-02-27 09:11
Stödmedlem2024-02-26 09:35
2024-02-14 11:20
2024-02-06 08:47
2024-01-26 09:15
Julhälsning!2023-12-22 12:00
Niklas klar för 20242023-12-07 07:50
2023-11-30 07:29
2023-11-28 07:59
Julklappstips!2023-11-27 11:29
Kvalspurt !!!2023-11-21 16:44
Tusen tack!2023-11-18 06:01
Bli Kvalsupporter2023-11-13 14:30
2023-11-01 08:01
ÄFF-vänner2023-10-26 07:49
Run of Hope2023-09-01 09:33
Sisters cup blev succé2023-07-05 07:18
Sisters cup2023-06-28 11:20
Midsommar2023-06-22 08:13
2023-06-15 10:29
Hej på er!2023-05-25 10:49
#digule💛💛💛2023-05-17 16:48
2023-05-08 08:41
2023-04-01 16:46
Årskort 2023!2023-03-23 11:10
Truppen 20232023-03-23 07:40
Kansliet stängt idag!2023-03-21 07:29
2023-03-09 09:41
Herrlag 20232023-02-12 13:31
2022-12-27 10:10
Medlemsinfo augusti 20222022-08-05 08:29
P16/06 FUTURE TEAM2022-04-22 11:02
ÄFF Fotbollscamp 20222022-04-20 09:41
Knattepremiär!!2022-04-16 09:39
Medlemsinfo2022-04-11 11:13
Kvarglömda kläder2022-04-11 08:37
Matchorganisation 20222022-03-28 10:00
Vi söker en fotograf!2022-03-24 09:49
Årskort 20222022-03-23 10:01
Biljettpriser 20222022-03-16 11:23
TACK TILL ALLA!2022-03-01 10:52
Medlemsinfo2022-02-10 07:12
1-1 mot Eskilsminne2022-02-07 09:03
2022-01-20 08:48
MEDLEMSINFO #82021-12-20 08:01
ÄFF tackar Markus Tilly2021-12-12 08:00
2021-11-25 09:14
Ny organisation2021-11-16 11:34
Tjejakademin2021-11-10 09:17
Varning !!2021-10-28 09:55
Medlemsinfo2021-10-13 06:48
Medlemsinfo #6 21092021-09-20 11:41
MEDLEMSINFO2021-07-28 09:58
Tack för igår!2021-07-08 09:57
Match ikväll2021-07-07 10:33
Glad Midsommar!2021-06-25 11:48
DAM SERIEPREMIÄR IDAG2021-06-22 07:08
MEDLEMSINFO2021-06-03 11:03
MEDLEMSINFO!2021-05-25 10:07
MEDLEMSINFO2021-05-04 09:17
2021-05-03 15:22
Knattepremiär 2021-04-19 07:39
Nya lock från EcoRetur2021-04-14 11:11
2021-01-23 16:26
Uppflyttad talang2021-01-14 11:33
Maja återvänder.2021-01-13 11:42
Gilla lokal handel!2020-12-08 12:56
P19 i Allsvenskan 20212020-12-04 15:27
Inställd kvalmatch2020-10-28 17:35
Höstlägret inställt!2020-10-27 16:04
2020-10-03 17:49
KANELBULLENS DAG!2020-09-25 10:52
Vinst mot FC Rosengård2020-09-22 16:02
Vinst mot IFK Malmö2020-08-24 15:32
Vinst mot Prespa Birlik2020-08-17 11:31
Vinst i sommarhetta!2020-08-11 15:50
ÄFF damlag2020-08-10 09:57
2020-08-10 09:32
En konstig säsong2020-07-04 14:48
Glad midsommar!2020-06-18 08:56
Corona2020-04-25 07:04
Korttidspermittering2020-04-07 15:32
Ingrid, i evigt minne2020-04-04 10:40
Lunds BK vs. ÄFF 0-12020-03-02 10:24
ÄFF vs BoIS 0-12020-02-17 08:49
2020-02-11 07:28
ÄFF Herrlag 2020 2020-01-28 12:02
Akademin 20202020-01-21 07:31
Julhälsning!2019-12-20 07:42
2019-12-18 08:54
3:e advent=3 stjärnor2019-12-15 15:16
Ny klubbchef tillsatt.2019-12-12 11:59
2019-11-26 09:44
2019-10-19 10:02
Sommarproffsläger 20192019-08-14 11:14
Kalle är på semester2019-08-10 09:14
Glad midsommar!2019-06-20 10:34
Adidaskollektionen2019-05-21 08:07
Volkswagen gör comeback2019-05-11 13:30
Min Fotboll2019-05-10 15:05
Helgens matcher2019-05-03 12:57
Påskhelg2019-04-19 11:30
Lagfotografering2019-03-28 20:05
Fotbollsskolan 20192019-03-13 07:38
Årsmötet den 6/32019-03-07 18:30
Certifiering 20182019-03-05 14:58
Namnbyte2019-03-04 13:57
Vecka 82019-02-18 08:00
Vecka 72019-02-11 08:00
Spelordningen är klar2019-01-09 19:07
Adidas kollektionen 20192019-01-08 09:56
Vecka 22019-01-07 15:17
Tre spelare lämnar ÄFF2019-01-03 15:09
Vecka 492018-12-03 12:29
Adidas kollektionen2018-12-03 08:11
Säsongen 2018 är slut2018-12-02 19:28
Vecka 482018-11-26 13:08
Anslut till Gräsroten2018-11-19 11:28
Omgång 2 i Ligacupen2018-11-19 10:20
Omgång 1 i Ligacupen2018-11-12 13:05
Vecka 462018-11-12 10:56
Ligacuperna drar igång2018-11-07 13:45
Sista herrmatchen2018-11-06 14:16
Vecka 452018-11-05 13:01
Träningsvecka 442018-10-29 11:53
Grattis HIF!2018-10-27 18:04
Akademiorganisation 20192018-10-25 10:37
Skånederby på söndag2018-10-23 15:22
Lovfotboll2018-10-22 15:29
Vecka 432018-10-22 12:45
Vecka 422018-10-15 08:24
Skånederby på måndag2018-10-12 16:24
Vecka 412018-10-08 09:00
Vecka 40:2018-10-01 09:00
Fotboll på lovet!2018-09-24 12:21
Vecka 392018-09-24 11:56
Välkommen Jeton! 2018-09-18 15:37
Vecka 382018-09-17 10:55
Vecka 372018-09-10 12:30
Vecka 362018-09-03 12:53
Matchdag2018-09-02 14:06
Vecka 352018-08-27 11:43
Dagens dammatch flyttas2018-08-26 11:08
Vecka 342018-08-20 14:01
Vecka 332018-08-13 14:19
Sommarproffsläger 20182018-08-09 14:25
2018-08-08 15:24
Succé i Eskilscupen2018-08-06 15:44
Vecka 322018-08-06 15:05
Vecka 312018-07-30 12:55
Höstnyheter i akademin2018-07-19 16:19
Nytt gräs läggs på IP2018-07-16 17:01
ÄFF i Gothia Cup2018-07-13 16:55
Vecka 262018-06-25 13:03
Vecka 252018-06-18 13:29
Vecka 242018-06-11 11:47
Träningsvecka 232018-06-04 10:28
Dagens nätverksträff2018-06-01 15:55
Vecka 22:2018-05-28 16:07
Vecka 212018-05-21 12:12
Träningsvecka 202018-05-14 12:37
Träningsvecka 162018-04-16 18:33
Vecka 15:2018-04-09 13:22
Träningsvecka 142018-04-02 12:08
Vecka 132018-03-26 13:21
Vecka 122018-03-19 13:07
Vecka 112018-03-12 12:30
Vecka 102018-03-05 14:15
2018-03-03 09:54
Årsmöte den 6/32018-02-13 18:39
Välkommen Edis Agelius!2018-01-26 15:20
IP stängt2017-09-13 14:58
2017-09-04 10:32
Grattis "Basse"!2017-08-31 19:37
Akademinytt vecka 112017-03-12 18:12
Akademinytt vecka 102017-03-05 21:31
Allsvensk skalp för u142017-03-03 20:22
4e raka för U192017-02-25 17:50
Akademinytt vecka 82017-02-19 17:21
 
Huvudpartners
Partners