SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling

Vecka 16 Akademinytt Ängelholms FF
2017-04-17 13:21
Gilla Ängelholms FFs akademisida på Facebook för mer nyheter och bilder 
U19 hemma mot Halmstad – avbruten pga snö
Veckans akademifundering – ”Always play with your best team”
Ängelholms FF - Torns IF 5-1 (2-1) U16
Ängelholm FF - Hässleholm IF 1-3 (1-0) U14 Skåneserien
U15 på Future Cup i påskhelgen
Akademimatcher kommande vecka
Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Gilla Ängelholms FFs akademisida på Facebook för mer nyheter och bilder 

 

 

U19 hemma mot Halmstad – avbruten pga snö

 

Man lär så länge man lever. Första matchen som jag upplever som avbryts och skall med största sannolikhet återupptas och spelas färdig vid ett senare tillfälle. Ställningen är 3-0 till ÄFF och det återstår drygt 35 min av matchen.

Tidigt i veckan tog vi beslutet att flytta matchen från IP till Valhall pga det myckna regnandet och väderprognosen inför helgen, det skulle visa sig vara ett riktigt beslut. Truppen förberedde sig också på att det skulle bli en tuff match med tanke på vädret men att vi skulle ta det som något positivt då vi trodde att våra motståndare var mer bortskämda med inomhusträning och liknande. Detta skulle också visa sig vara riktigt då det, det första de gjorde vid ankomsten till IP, klagade på flytten till Valhall, 1-0 till oss. Då vi hade inlett vår uppvärmning ute på Valhall, släntrade HBK-spelarna in och såg allmänt ointresserade ut av matchen medan våra killar skickade signaler om att vi var på hugget, 2-0 till oss. När så matchen började var hemmaspelarna på tå och kunde snappa upp en felpassning och Hugo Rosendahl kunde friställd med bortamålvakten göra 1-0. Efter detta skapade HBK en rad chanser då ÄFF gav bort bollen gång på gång i farliga lägen. Men skärpan fanns ej samtidigt som Robin Streifert gjorde ett gott arbete i målet. När vi så gjorde 2-0 efter en fin djupledspassning från Edvin Nilsson fram till Richard Castro som kom fri, målvakten räddade inte bättre än att Hugo kunde slå in returen, så var det god natt och HBK:s ”stjärna” gick av med baksideskänning så var det 3-0 till oss, bildligt talat. Det dröjde dock inte länge förrän det också blev dessa siffror i matchprotokollet då ett mycket fint anfall följdes av en spelvändning, á la handbollsrullning där det till slut blev ”tellefel” och Olle Heideman blev friställd på sin kant, målvakten parerade första avslutet men kunde inte stoppa returen.

3-0 i halvtidsvilan och bortatränaren påpekade att det var lika kallt för hemmalaget och de kunde prestera… domaren frös och ville bryta matchen och hävdade att spelarnas säkerhet var påverkad av halkrisken. Ca 10 min in i matchen så avbröt han också densamma pga halkrisken.

 

Kul att se hemmaspelarnas fokus på prestation istället för på yttre faktorer som man ändå inte kan påverka utan vi gjorde dem till vår fördel. Härligt att se vår cynism i vårt försvarsspel då vi tappar boll, ta en frispark och ha hela laget på rätt sida. Imponerande också att se att vi vågar etablera spel på motståndarnas planhalva vid flera tillfällen tex då vi gör vårt tredje mål. Nu skall vi bara se till att knyta ihop säcken när matchen nu återupptas och bärga hem vår första tre-poängare. Härligt att se att truppen är bred då vi för dagen saknade Oscar, Andreas, Camilo, Alexander och Assad i den möjliga truppen.

 

Robin Streifert

Anton Hallbäck, Emil Rydström, Filip Sjöberg, Paolo Angelo

Olle Heideman, Edvin Nilsson (45), Rasmus Strandberg, Axel Olsson, Richard Castro, Hugo Rosendahl

Daniel Kivisaar (45)

 

 

 

 

Veckans akademifundering – ”Always play with your best team”

 

För några år sedan gjordes det en undersökning på Champions League-lagen för herrar. Det visade sig att det fanns en stark korrelation mellan att hålla sin trupp skadefri och hur långt man gick i turneringen. De lag som gick till final låg på ca 5% skador och sen steg det i takt med hur lagen åkte ut ur turneringen. Vad lär vi oss utav detta, jo att ”Always play with your best team”. Vad tränare också bör veta att den enskilt viktigaste komponenten för att hålla sina spelare friska är kommunikationen och samarbetet med sitt rehabteam, ATT man kommunicerar, att man är ÖVERENS om det man kommunicerar och att tränaren vågar lyssna på sitt rehabteam och vidta åtgärder för spelarna efter detta.

 

I vår värld, akademin, så har vi inget stort och starkt rehabteam så därför kommer kommunikationen för oss att vara mellan tränarna och spelarna. Och för spelaren handlar det om att i så stor utsträckning som möjligt ge sig själv chansen att vara skadefri genom att förbereda sig inför träning och match. Detta gör spelaren då hen sköter kosten, vätskan, styrketräningen, rörlighetsträningen, sömnen osv osv. Att bli sin egen tränare, att ta kommandot över sin utveckling, att våga hoppa över moment i träning eller tom köra återhämtningsträning vid behov. Bättre att göra detta vid enstaka tillfällen än att bli skadad och vara borta i flera veckor.

 

Ifall spelaren utforskar sin fulla potential så åligger resten på tränaren. Nästan alla skador går att förebygga. Först och främst genom att periodisera träningen så att spelarna har toppform till alla matcher. Många skador beror på överbelastning, både de uppenbara sträckningarna/bristningarna/stressfrakturerna men också de skador man vanligtvis inte lägger på överbelastning; smällar, stukningar, hjärnskakningar som ofta beror på att spelaren inte var 100% fysiskt redo för matchen i allmänhet men den närkampen då hen blev skadad genom att kanske komma in en tiondel för sent eller inte orka stå emot mer än till 95%. Det finns otaliga topptränare (Arsene Wenger och Jurgen Klopp tex) som har massvis med skador år efter år men som vecka in och vecka ut, år in och år ut skyller på yttre faktorer (otur bla bla) istället för att rannsaka sin egen verksamhet och förstå att de är orsaken till många av skadorna.

Faktum är att forskning säger att skador följer tränare, man kan se en trend när en tränare som har mycket skador i en klubb flyttar till nästa skaffar sig många skador där också.

 

Så lärdomarna vi i akademin drar är att förbereda spelarna på det som väntar i matcherna, dvs träna såsom vi spelar. Alltid med boll och gradvis öka intensitet och mängd men också genom att träna under uppehållen så att man inte börjar på noll när de gemensamma träningarna drar igång. Vidare vill vi ha en god dialog mellan spelare ocn tränare så att belastningen under träning blir rätt. Spelare skall känna att det är ok att hoppa över moment för att hålla sig skadefria. ”Always play with your best team”

 

Detta vill vi lära våra spelare i ÄFFs akademi!

 

 

 

 


 

Ängelholms FF - Torns IF 5-1 (2-1)

 

Seriepremiär för U16 och strålande väder, även om det såg mörkt ut dagen innan.

Stadiga 7-8 grader och strålande sol.

Matchen börjar bra, vi tar snabbt tag i taktpinnen och styr matchen från första minuten. Torns IF är ganska stora killar och de spelar fysiskt, men utan att spela fult. Vi har lite tufft i luftduellerna då vi på flera ställen på banan är nästan ett huvud kortare än dem, men det vi saknar i fysik tar vi igen i teknik och spelförståelse.

Individuellt är vi bättre än dem på alla positioner och det märks snabbt, vi skapar många bra lägen i början av matchen och det dröjer inte mer än runt 10 minuter innan vi bryter igenom på vänsterkanten och blir nergjorda i straffområdet.

Hampus lägger en mycket bra straff och vi har 1-0.

 

ÄFF fortsätter att rulla bra boll och skapar fortsatt mycket framåt. Efter ca 20 minuter har Torn sitt första riktiga anfall, kommer runt på deras högersida, bryter in och får ett avslut som smiter mellan benen på Viktor som annars gör allt rätt när han kommer ut och gör sig stor. 1-1

 

Vi reser oss igen och spelar åter lite bättre fotboll, men det känns som att det är lite för mycket nerver och många av spelarna börjar använda för många tillslag, vilket resulterar i att vi blir väldigt individuella och gör mycket onödigt svårt. Dessutom tar vi inte riktigt jobbet utan boll och blir lite stillastående.

Torn går upp och låser våra mittbackar vilket gör att vi får svårt att vända spelet. vi är fortfarande bättre på planen och fortsätter skapa framåt, nära minut 30 så kommer vi runt på högersidan och får till ett hårt bra inlägg som Alex sätter pannan på och dundrar in 2-1 vilket är halvtidsresultatet.

 

I paus pratar vi om: Högre bolltempo, mindre tillslag.

 

Killarna själv pratar lite om vår spelidé där framme, vi har 2 anfallare som möter lite mycket och dem vill ha mer spelbarhet från forwards.

Vi löser problemet med spelvändningar genom att prata om att flytta bollen snabbare, och på så sätt "ligga före dem" så att de inte hinner komma upp och stänga oss.

 

Sagt och gjort! I andra halvlek så är det en helt annan nivå! det är mer det laget jag varit med och tränat dem sista veckorna som är på planen, det går fort och det är effektivt.

vi skapar mycket farliga anfall hela tiden, alla jobbar bra i defensiven och vi ser verkligen ut som ett lag och inte som 11 spelare.

 

Fokusen idag låg på "kompakt i lagdelarna" och "komma till avslut" och det gör vi. Vi gör 3 mål till genom Alex, Oscar och Jonathan, men vi bjuder verkligen upp till mycket mer, jag räknar till 1 offside mål och 3 i virket och ytterligare många bra lägen som smiter precis utanför!

Thorn har 2 farliga anfall i andra halvlek. På det första kommer Viktor ut och gör ett bra ingripande på, andra resulterar i en frispark precis utanför straffområdet, denna lyckas de slå hårt igenom(!?) muren, men Viktor är på tårna och gör en mycket bra räddning på den.

En bra premiär där vi kan ta mycket bra med oss, men även ser vad vi kan slipa på dem närmaste veckorna!


Ängelholm FF - Hässleholm IF 1-3 (1-0) U14 Skåneserien

 

Förlust i premiären hemma på Ängelholm IP mot ett något för dagen starkare Hässleholm IF.

 

I första seriematchen för året inkasserade U14 en förlust mot Hässleholm IF. Ängelholm inleder matchen med att ta lite för stora risker på en svårspelad gräsplan. Detta gör att de blir många bolltapp på egna planhalvan och Hässleholm kommer fria flera gånger mot Johan i målet men är inte riktigt skärpta i sina avslut eller så står Johan i vägen. ÄFF tar ändå ledningen i den 20e matchminuten efter en hörna som Alex JH håller sig framme på och sätter dit efter att ingen får fatt på bollen. Fram till paus är det chansfattig och inget av lagen bjuder upp till något vidare spel.

 

I halvtid pratar vi om att få bort slarvet på egen planhalva och försöka komma till flera avslut. Andra halvlek inleder som första slutar men i den 40e och 41e matchminuten slappnar ÄFF av och Hässleholm utnyttjar misstagen säkert och gör både 1-1 och 1-2. Båda målen borde vi avstyrt i ett tidigare läge men gör inte det. I den 47e matchminuten sätter Hässleholm spiken i kistan med en långboll där backlinjen ligger fel och säkert gör 1-3.

 

En för dagen dålig prestation på en svårspelad gräsplan gör att det var deppigt i omklädningsrummet efter matchen men samtidigt skapar vi för lite målchanser för att vinna matchen. Tur vi har chans till revansch snart mot Hässleholm IF i DM-slutspelet om två veckor.

 

U15 på Future Cup i påskhelgen

 

Laget inledde med två raka segrar, mot Karlslund från Örebro och mot danska Herfölge, 3-1 respektive 4-1. Gruppfinal mot Torslanda där ÄFF styr spelet men inte lyckas göra mål och istället gör motståndarna 1-0 vilket matchen slutar och ÄFF får spela om platserna 5-8.

Där ställdes laget mot Landskrona BOIS som visade sig vara det starkare laget genom att besegra ÄFF med 3-1.

Det innebar spel om 7-8:e plats mot Värnamo och resultatet i den matchen och kommentarer från tränarna återkommer vi med i nästa veckas Akademinytt.

 

Akademimatcher kommande vecka

 

U19 möter Falkenberg 23/4 14.00 borta  U19 Allsvenskan Södra

 

U17 möter Värnamo 22/4 hemma 14.00  U17 Pojkallsvenskan div.1 Södra

 

U16 möter Högaborgs BK 22/4 borta 11.00         U16 Skåneserien A

 

U15 möter Hässleholms IFF 22/4 hemma 11.00  U15 Skåneserien C

 

U14 möter Åhus Horna BK 23/4 borta 12.00 P14 Kompisligan "Skåneserie" Norra, vår

 

Akademichef Markus Tilly


Nyhetsarkiv
Stand Up på HUS 572024-04-05 10:05
Premiärvecka!2024-03-26 08:35
Kansliet stängt!2024-03-14 08:46
Se hit!2024-03-11 08:58
Kallelse till Årsmöte2024-02-27 09:11
Stödmedlem2024-02-26 09:35
2024-02-14 11:20
2024-02-06 08:47
2024-01-26 09:15
Julhälsning!2023-12-22 12:00
Niklas klar för 20242023-12-07 07:50
2023-11-30 07:29
2023-11-28 07:59
Julklappstips!2023-11-27 11:29
Kvalspurt !!!2023-11-21 16:44
Tusen tack!2023-11-18 06:01
Bli Kvalsupporter2023-11-13 14:30
2023-11-01 08:01
ÄFF-vänner2023-10-26 07:49
Run of Hope2023-09-01 09:33
Sisters cup blev succé2023-07-05 07:18
Sisters cup2023-06-28 11:20
Midsommar2023-06-22 08:13
2023-06-15 10:29
Hej på er!2023-05-25 10:49
#digule💛💛💛2023-05-17 16:48
2023-05-08 08:41
2023-04-01 16:46
Årskort 2023!2023-03-23 11:10
Truppen 20232023-03-23 07:40
Kansliet stängt idag!2023-03-21 07:29
2023-03-09 09:41
Herrlag 20232023-02-12 13:31
2022-12-27 10:10
Medlemsinfo augusti 20222022-08-05 08:29
P16/06 FUTURE TEAM2022-04-22 11:02
ÄFF Fotbollscamp 20222022-04-20 09:41
Knattepremiär!!2022-04-16 09:39
Medlemsinfo2022-04-11 11:13
Kvarglömda kläder2022-04-11 08:37
Matchorganisation 20222022-03-28 10:00
Vi söker en fotograf!2022-03-24 09:49
Årskort 20222022-03-23 10:01
Biljettpriser 20222022-03-16 11:23
TACK TILL ALLA!2022-03-01 10:52
Medlemsinfo2022-02-10 07:12
1-1 mot Eskilsminne2022-02-07 09:03
2022-01-20 08:48
MEDLEMSINFO #82021-12-20 08:01
ÄFF tackar Markus Tilly2021-12-12 08:00
2021-11-25 09:14
Ny organisation2021-11-16 11:34
Tjejakademin2021-11-10 09:17
Varning !!2021-10-28 09:55
Medlemsinfo2021-10-13 06:48
Medlemsinfo #6 21092021-09-20 11:41
MEDLEMSINFO2021-07-28 09:58
Tack för igår!2021-07-08 09:57
Match ikväll2021-07-07 10:33
Glad Midsommar!2021-06-25 11:48
DAM SERIEPREMIÄR IDAG2021-06-22 07:08
MEDLEMSINFO2021-06-03 11:03
MEDLEMSINFO!2021-05-25 10:07
MEDLEMSINFO2021-05-04 09:17
2021-05-03 15:22
Knattepremiär 2021-04-19 07:39
Nya lock från EcoRetur2021-04-14 11:11
2021-01-23 16:26
Uppflyttad talang2021-01-14 11:33
Maja återvänder.2021-01-13 11:42
Gilla lokal handel!2020-12-08 12:56
P19 i Allsvenskan 20212020-12-04 15:27
Inställd kvalmatch2020-10-28 17:35
Höstlägret inställt!2020-10-27 16:04
2020-10-03 17:49
KANELBULLENS DAG!2020-09-25 10:52
Vinst mot FC Rosengård2020-09-22 16:02
Vinst mot IFK Malmö2020-08-24 15:32
Vinst mot Prespa Birlik2020-08-17 11:31
Vinst i sommarhetta!2020-08-11 15:50
ÄFF damlag2020-08-10 09:57
2020-08-10 09:32
En konstig säsong2020-07-04 14:48
Glad midsommar!2020-06-18 08:56
Corona2020-04-25 07:04
Korttidspermittering2020-04-07 15:32
Ingrid, i evigt minne2020-04-04 10:40
Lunds BK vs. ÄFF 0-12020-03-02 10:24
ÄFF vs BoIS 0-12020-02-17 08:49
2020-02-11 07:28
ÄFF Herrlag 2020 2020-01-28 12:02
Akademin 20202020-01-21 07:31
Julhälsning!2019-12-20 07:42
2019-12-18 08:54
3:e advent=3 stjärnor2019-12-15 15:16
Ny klubbchef tillsatt.2019-12-12 11:59
2019-11-26 09:44
2019-10-19 10:02
Sommarproffsläger 20192019-08-14 11:14
Kalle är på semester2019-08-10 09:14
Glad midsommar!2019-06-20 10:34
Adidaskollektionen2019-05-21 08:07
Volkswagen gör comeback2019-05-11 13:30
Min Fotboll2019-05-10 15:05
Helgens matcher2019-05-03 12:57
Påskhelg2019-04-19 11:30
Lagfotografering2019-03-28 20:05
Fotbollsskolan 20192019-03-13 07:38
Årsmötet den 6/32019-03-07 18:30
Certifiering 20182019-03-05 14:58
Namnbyte2019-03-04 13:57
Vecka 82019-02-18 08:00
Vecka 72019-02-11 08:00
Spelordningen är klar2019-01-09 19:07
Adidas kollektionen 20192019-01-08 09:56
Vecka 22019-01-07 15:17
Tre spelare lämnar ÄFF2019-01-03 15:09
Vecka 492018-12-03 12:29
Adidas kollektionen2018-12-03 08:11
Säsongen 2018 är slut2018-12-02 19:28
Vecka 482018-11-26 13:08
Anslut till Gräsroten2018-11-19 11:28
Omgång 2 i Ligacupen2018-11-19 10:20
Omgång 1 i Ligacupen2018-11-12 13:05
Vecka 462018-11-12 10:56
Ligacuperna drar igång2018-11-07 13:45
Sista herrmatchen2018-11-06 14:16
Vecka 452018-11-05 13:01
Träningsvecka 442018-10-29 11:53
Grattis HIF!2018-10-27 18:04
Akademiorganisation 20192018-10-25 10:37
Skånederby på söndag2018-10-23 15:22
Lovfotboll2018-10-22 15:29
Vecka 432018-10-22 12:45
Vecka 422018-10-15 08:24
Skånederby på måndag2018-10-12 16:24
Vecka 412018-10-08 09:00
Vecka 40:2018-10-01 09:00
Fotboll på lovet!2018-09-24 12:21
Vecka 392018-09-24 11:56
Välkommen Jeton! 2018-09-18 15:37
Vecka 382018-09-17 10:55
Vecka 372018-09-10 12:30
Vecka 362018-09-03 12:53
Matchdag2018-09-02 14:06
Vecka 352018-08-27 11:43
Dagens dammatch flyttas2018-08-26 11:08
Vecka 342018-08-20 14:01
Vecka 332018-08-13 14:19
Sommarproffsläger 20182018-08-09 14:25
2018-08-08 15:24
Succé i Eskilscupen2018-08-06 15:44
Vecka 322018-08-06 15:05
Vecka 312018-07-30 12:55
Höstnyheter i akademin2018-07-19 16:19
Nytt gräs läggs på IP2018-07-16 17:01
ÄFF i Gothia Cup2018-07-13 16:55
Vecka 262018-06-25 13:03
Vecka 252018-06-18 13:29
Vecka 242018-06-11 11:47
Träningsvecka 232018-06-04 10:28
Dagens nätverksträff2018-06-01 15:55
Vecka 22:2018-05-28 16:07
Vecka 212018-05-21 12:12
Träningsvecka 202018-05-14 12:37
Träningsvecka 162018-04-16 18:33
Vecka 15:2018-04-09 13:22
Träningsvecka 142018-04-02 12:08
Vecka 132018-03-26 13:21
Vecka 122018-03-19 13:07
Vecka 112018-03-12 12:30
Vecka 102018-03-05 14:15
2018-03-03 09:54
Årsmöte den 6/32018-02-13 18:39
Välkommen Edis Agelius!2018-01-26 15:20
IP stängt2017-09-13 14:58
2017-09-04 10:32
Grattis "Basse"!2017-08-31 19:37
Akademinytt vecka 112017-03-12 18:12
Akademinytt vecka 102017-03-05 21:31
Allsvensk skalp för u142017-03-03 20:22
4e raka för U192017-02-25 17:50
Akademinytt vecka 82017-02-19 17:21
 
Huvudpartners
Partners