Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ängelholms FF
Glädje- Delaktighet- Utveckling
P17

Akademinytt vecka 11
2017-03-12 18:18
Edvin Nilsson uttagen till landslagsläger

U14s framgångar under TipsElit Cup ledde till ytterligare cupinbjudan

Läs mer om U14s bravader under TipsElit Cup

4 av akademins tränare på utbildning hos Raymond Verheijen

Akademichef Markus instruktör på UEFA B

Marcus Starbrant uttagen till Målvaktstränarutbildning Nationell A

U19 på träningsläger

Varbergs BoIS-Ängelholms FF 3-3 (1-1)

Kryss för U16 mot Varbergs BOIS 2-2 (1-2)

U15-förlust mot IFK Hässleholm

U14 besegrade Klippan komfortabelt i vårsolen under lördagen med 3-7Edvin Nilsson uttagen till landslagsläger

 

Ett stort grattis till Edvin och till akademin! Mellan den 20-23 mars är det läger uppe på Bosön dit 68 spelare födda -99 är uttagna. Lägrets syfte är utbildning förutom uttagning, spelarna utbildas i bla kost och kommunikation. Den här chansen är Edvin väl värd med alla timmar av professionell förberedelse som ligger bakom och han är en viktig förebild för de yngre akademispelarna att ta efter när det gäller att utforska sin fulla potential. Lycka till på lägret!

 

 

U14s framgångar under TipsElit Cup ledde till ytterligare cupinbjudan

 

ÄFF-lagets framfart under cupen i Jönköping gjorde att de ansvariga för Iber Cup Scandinavia i Esbjerg bjuder in U14 till sin turnering i sommar. Deltagande lag är bla Sporting Lissabon, Panathinaikos och Urawa Reds som är en av japans bästa akademier (som för övrigt akademichef Markus Tilly besökte under december 2013). Vilken härlig utmaning för våra killar och kul att vår akademi uppmärksammas även internationellt!

 

Läs mer om U14s bravader under TipsElit Cup

 

Den nationella informationssidan för Tipselitprojektet uppmärksammade ÄFF U14s framgångar under Tipselit Cup i Jönköping

http://www.tipselit.se/herr/lyckad-tipselit-cup-for-angelholms-p14

 


 

4 av akademins tränare på utbildning hos Raymond Verheijen

 

Sedan ett par år tillbaka så är Raymond Verheijen från Nederländerna den ledande fotbollsfysiologen i världen. Hans tankar och idéer genomsyrar också svenska fotbollförbundets tankar kring fotbollsfys sedan några år. Akademichef Markus har jobbat efter Verheijens filosofi under och sedan tiden i FC Rosengård med goda resultat.  ÄFF U19 har haft EN skada under tiden 10 feb-10 mars, under den tuffaste försäsongsperioden, vilket är ett fantastiskt facit, utan att för den sakens skull försaka uthållighet och styrketräning. ÄFFs akademi samarbetar också med Johanna Bergman som är en sann Verheijen-förespråkare. Nu kommer holländaren till Sverige och håller två kurser 17-19/3. ÄFF är representerade under fredagen för att lära sig mer om ämnet samt för att hålla våra akademispelare vältrimmad och friska.

 

Akademichef Markus instruktör på UEFA B

 

Under perioden 2-6 mars ingick Markus i en instruktörsgrupp bestående av 4 personer som ledde 27 tränare under UEFA B-kursen som hade sina avslutande moduler i Malmö. Detta var den första kursen i sitt slag arrangerad av Skåne så lite historisk mark som bröts. Nyttigt att hålla sig à jour med vad som händer i tränarvärlden och samtidigt skapa kontaktnät.

 

Marcus Starbrant uttagen till Målvaktstränarutbildning Nationell A

 

En av våra eminenta målvaktsinstruktörer, Marcus ska nu bli ännu bättre genom att genomgå den alldeles nya utbildningen för målvaktstränare. Grattis!

Marcus återkommer i april med information om kursen.


 

U19 på träningsläger

 

Under helgen så har U19 befunnit sig på träningsläger. Valhall fredag kväll, en FCT-träning (FotbollConditioningTraining) inledde lägret. Kvalitén var god och vi tog steg i vår utveckling när det gäller direkt återerövring, kommunikation och närkampsspel. Därefter begav vi oss till Bassholma skola där truppen inkvarterade sig och en av de indelade grupperna tog tag i matlagning och bjöd på middag. Kvällen avslutades med charader och musiktävlingar i spelarnas regi.  Lördag morgon bjöd på en god frukost följt av leken ”maffia”.

                  

 

 

Därefter jobbade vi med en gruppövning där vi delgav varandra vad som ger och tar energi just nu och hur vi kan öka det som ger och minska det som tar. En viktig övning i att våga ha en ärlig och rak kommunikation.

Lunch avnjöts varpå det underhölls med musikquiz. Under eftermiddagen erbjöds möjlighet att gå ut i det fina vårvädret innan vi satte oss och utvärderade våra beteende- och processmålsättningar utifrån nuläget och vad vi konkret skulle göra för att nå dem från och med nu. Innan killarna själva hade lite inkilningsövningar så hanns en middag och fotbollsfrågesport med.

Efter frukosten på söndagsmorgonen lämnade efter 1,5 väldigt lyckad dag. En väldigt proffsig grupp och extremt kul att jobba med.

 

 

 


 

Varbergs BoIS-Ängelholms FF 3-3 (1-1)

 

Varbergs BoIS och ett ungt Ängelholms FF delade broderligt på poängen i helgen U17-ligacupmatch. ÄFF började matchen bra och skapade tack vare sitt stora bollinnehav några halvchanser i början av halvleken. Ju längre första halvlek led desto mer tog ett fysiskt spelande Varbergs BoIS över taktpinnen och skapade tryck mot ÄFF:s mål. 1-1 i paus får ses som ett rättvist resultat. I andra halvlek höjde ÄFF bolltempot och det resulterade i två snabba mål. Både 2-1 och 3-1 till Ängelholms FF var frukten av att spelarna släppte bollen på ”ett och två tillslag”. Varbergs BoIS kämpade sig dock in i matchen och lyckades kvittera så att slutresultatet blev 3-3. Det är roligt att konstatera att alla spelare i ÄFF gjorde en gedigen arbetsinsats. Extra plus till nyförvärvet Tim Andersson som spelade stabilt matchen igenom.

 

-Jag tycker att vi gör en bra andra halvlek med många fina kombinationer. I halvlek pratade vi om att höja bolltempot och försöka komma runt och skapa tryck på kanterna, vilket resulterade i två vackra mål. Tyvärr så orkar vi inte riktig stå emot ett fysiskt tungt spelade Varbergs BoIS i slutet av matchen, konstaterar tränaren Micke Nilsson.  

 

Kryss för U16 mot Varbergs BOIS 2-2 (1-2)

 

Ängelholms FF fick nöja sig med en poäng i helgens ligacupmatch. En sen kvittering på en straff resulterade i att slutresultatet skrevs till 2-2. Ängelholms FF började matchen i ett högt tempo och skapade massor av chanser på ett snabbt och finurligt djupledsspel. Ängelholms FF tog snabbt en rättvis 2-0 ledning, som med bättre effektivitet, kunde ha varit något mål större. Varbergs BoIS var dock hela tiden farliga på fasta situationer matchen igenom. Andra halvlek fortsatte som den första, med ett piggt och löpstarkt ÄFF som trillade bollen emellan sig och skapade chanser med jämna mellanrum. Tyvärr var inte effektiviteten i straffområdet den bästa den här dagen och efter hand tröttnade det unga ÄFF-laget och Varberg BoIS lyckades forcera in en sen kvittering. Unge mittbacken Albin Thulin höll ihop försvaret förtjänstfullt, nyförvärvet Carl Tindberg en dynamo på mittfältet och tekniske Daniel Sepulveda stack ut i ett spelskickligt ÄFF. 

 

-Vi har många fina spelsekvenser och kombinationer idag. Vi kommer med ett ungt lag och jag tycker att vi kontrollerar matchen från början till slut, men det ville sig inte riktigt i avsluten. Det som glädjer mig mest idag är att vi spelar en totalfotboll där alla spelare vill delta i anfallsspelet. Jag är stolt över killarna och de visar en härlig inställning och löpvilja idag. Visst, slår vi bort någon passning här och där och vi räcker inte riktigt till i det fysiska spelet, men vi har många spelare som vill delta när vi har bollen, vilket är glädjande, poängterar tränaren Micke Nilsson.     

 

U15-förlust mot IFK Hässleholm

 

Ett vindstilla Valhall är vi inte bortskämda med. Bra förutsättningar för träningsmatch mot ett skickligt motstånd i IFK Hässleholm.

 

Vi får en bra start och sätter 1-0 på en omställning där Gustav Harrysson rundar målvakten och ledningsmålet var ett faktum. Halvleken böljar lite fram och tillbaka där bägge av lagen har chanser och vi har flera kvalificerade lägen att utöka vår ledning. Istället är det Hässleholm som kvitterar efter en fast situation. Spelet fortsatt relativt jämnt fast vi har lite mer boll.

Vi får in 2-1 genom Ahsan Morad och därefter så spelar vi precis så vi vill spela och låter inte Hässleholm få låna boll men tyvärr håller detta endast i sig i en 10 minuters period och sista 10 av halvleken så kvitterar Hässleholm ännu en gång.

 

En första halvlek där vi uppträder stressigt i många situationer och inte får något vidare lugn i vårt spel.

 

4 byten till andra halvlek och vi tar snabbt grepp om matchen och börjar våga spela ut ännu mer, så ett steg i rätt riktning. Tyvärr är det Hässleholm som är hungrigast i duellspelet och i offensiven och får göra 2-3 halvvägs in i halvleken.

Vi trycker på och har ett antal lägen för att kvittera men deras mycket duktiga målvakt avvärjde de flesta chanserna som uppstod.

 

En lite svåranalyserad match där vi inte fann någon glädje eller hunger i dagens Ängelholm utan det kändes stressat och att killarna inte ville vara där idag.

 

Sammanfattningsvis en ok prestation. Men varken killarna eller vi ledare är särskilt nöjda då vi kräver mer från många av de som var med idag.

 

U14 besegrade Klippan komfortabelt i vårsolen under lördagen med 3-7

 

Fokus inför matchen var att defensivt arbeta hårt över hela planen genom att sätta hög press samt offensivt få igång ett bra passningsspel från egen planhalva. ÄFF inleder väldigt bra och gör 3 mål första 10 minuterna genom Ardit, Alex J-H och Oskar S ganska enkelt. Efter det slutar ÄFF helt att arbeta för varandra och fokuspunkterna var helt bortglömda. Klippan utnyttjar att ÄFF slappnar av genom smarta omställningar och gör 3 mål på en frispark, en omställning och en straff och 3-3 står till halvlek. Efter ganska hårda ord i halvtid av tränarna och kritik mot sig själva spelar ÄFF upp sig i andra halvlek och i den 34 matchminuten gör Alex J-H 3-4. Sen börjar sakta men säkert ÄFF mala ner Klippan ju längre matchen går. Sista 12 minuterna resulterar de i mål av Melvin, Oskar S och Alex J-H fullbordar sitt hattrick. Alla 3 målen är efter snabba omställningar där Klippan inte hinner med. Sammanfattningsvis var ÄFF-spelarna självkritiska och inte alls nöjda med sin prestation. Bara att rannsaka sig själv och fortsätta att arbeta på träningarna som kommer nästa vecka.

 

Akademimatcher kommande vecka

 

U19 möter Varbergs BOIS 19/3 12.30 borta LIGACUPEN

 

U17 möter GAIS 19/3 hemma 12.00 LIGACUPEN

 

U16 möter Landskrona BOIS 18/3 12.00 hemma LIGACUPEN

 

U15 möter Hässleholms IF 18/3 15.00 borta

 

U14 möter Hittarp 19/3 16.30 hemma

 

Akademichef Markus Tilly


Nyhetsarkiv
Träningar vecka 482019-11-23 18:31
Träningar vecka 472019-11-18 13:20
Träningar vecka 462019-11-09 23:29
Träningar vecka 432019-10-20 12:53
Träningar vecka 422019-10-13 13:40
Träningar vecka 412019-10-06 17:58
Träningar vecka 402019-09-29 01:17
Träningar vecka 392019-09-21 16:22
Träningar vecka 382019-09-15 22:32
Träningar vecka 372019-09-07 17:49
Träningar vecka 362019-09-01 16:25
Träningar vecka 352019-08-25 18:10
Träningar vecka 342019-08-17 20:21
Träningar vecka 332019-08-10 15:56
Kioskansvariga vecka 342019-08-05 14:17
Träningar vecka 322019-08-03 16:45
Träningar vecka 312019-07-27 16:40
Träningar vecka 302019-07-21 16:40
Träningar vecka 292019-07-14 13:01
Träningar vecka 282019-07-07 15:27
Träningar vecka 252019-06-16 18:23
Träningar vecka 242019-06-08 17:18
Träningar vecka 232019-06-01 11:27
Träningar vecka 222019-05-25 17:54
Träningar vecka 212019-05-19 17:49
Träningar vecka 202019-05-11 16:26
Träningar vecka 192019-05-05 18:04
Träningar vecka 182019-04-28 21:30
Träningar vecka 172019-04-20 15:15
Träningar vecka 162019-04-13 23:04
Träningar vecka 152019-04-06 16:59
Träningar vecka 142019-03-31 17:05
Träningar vecka 132019-03-23 14:20
Träningar vecka 122019-03-15 21:06
Träningar vecka 112019-03-09 21:18
Träningar vecka 102019-03-03 13:08
Träningar vecka 92019-02-23 12:14
Träningar vecka 82019-02-18 00:30
Träningar vecka 72019-02-10 16:27
Träningar vecka 62019-02-03 17:59
Träningar vecka 52019-01-27 13:40
Träningar vecka 42019-01-20 16:36
Träningar vecka 32019-01-13 10:25
Träningar vecka 22019-01-03 08:20
2018-04-20 08:16
A-laget matcher. 2018-04-06 10:21
V 14 reviderad2018-04-03 10:53
Uppdatering av Fys pgrm2018-03-20 09:40
2018-03-10 16:39
Bussar Söndag.2018-03-01 08:03
Chauförer till söndag!2018-02-15 21:30
Tack för idag!2018-02-10 16:57
Träning idag kl 17:002018-02-09 11:35
Träning V 3,4 och 52018-01-19 10:58
LB 07 Borta 2017-11-16 19:30
Ligacup hemma mot TFF2017-11-10 20:00
Sista dagen! 2017-11-03 10:19
Avslutning på söndag!2017-10-31 16:39
Summering av kvalveckan2017-10-27 09:54
Match Kristianstad 2017-10-23 19:00
Träning 23 oktober2017-10-23 09:22
Match Limhamn Bunkeflod2017-10-20 18:00
Match mot Husie 2017-10-17 19:30
Träning 17:00 2017-10-13 15:50
Kval 20182017-10-10 08:01
Träning ikväll fredag 2017-10-06 08:03
Träning idag 26/92017-09-26 12:20
Höst schema!2017-09-24 20:40
Hemma match mot Varberg2017-09-22 20:00
Torsdag 14 Sept.2017-09-13 19:45
Tisdagens pass 2017-09-11 22:07
FREDAG 8/9 - VIKTIGT 2017-09-08 16:20
Benskyddstejp.2017-09-04 20:53
Match trupp Lödde Hemma2017-08-25 19:00
Måndag 4 september.2017-08-22 10:30
OBS!2017-08-16 06:50
Spelar samtal2017-08-15 16:01
Matchtrupp Kalmar2017-08-11 19:30
Fys tester.2017-07-19 18:20
Egen träning.2017-07-11 21:09
Glad Sommar!2017-06-30 16:02
Träningar2017-06-20 07:43
Träning idag torsdag2017-06-01 13:38
Torsdag 1 Juni2017-05-31 12:42
Match borta mot Svedala2017-05-30 18:30
29/5 Måndags passet2017-05-29 09:43
Måndagens pass 22/52017-05-22 08:17
Match U17 Hemma Söndag 2017-05-19 19:00
U16 matchen flyttas2017-05-19 09:14
Match U16 Mot Osby Hemma2017-05-12 15:28
Match Borta fast hemma.2017-05-01 16:25
Måndag 1/52017-04-30 21:57
Kalmar borta2017-04-28 18:00
Match ändring.2017-04-28 09:39
Match Kalmar Söndag2017-04-26 08:51
U16 Borta mot Högaborg.2017-04-24 17:00
U 16 matchen är flyttad2017-04-21 08:24
Ändring i träningar2017-04-18 08:08
Truppen U17 måndag 16/42017-04-15 08:23
Truppen U16 söndag 16/42017-04-15 08:21
Tröj nr ändring2017-04-10 13:22
Information om träning2017-04-10 13:13
Nu flyttar vi till IP!2017-04-10 08:30
Matchtruppen U17 Laholm2017-04-07 19:40
Match U 17 Laholm2017-04-07 10:44
Kapten U17 20172017-04-05 09:24
Kapten U16 20172017-04-05 09:22
Lördagens match2017-04-05 08:49
Trupp nummer 20172017-04-04 13:32
Träning V142017-04-03 11:08
Träningar V132017-03-27 08:34
Fredags passet2017-03-24 09:49
Dagens ICA maxi Uppdrag2017-03-23 09:07
Träning V 122017-03-20 12:57
U17 ledigt 20/32017-03-19 14:06
Trupp U17 mot GAIS 2017-03-17 21:00
Planerat uppehåll 2017-03-16 14:04
Tisdag 14/32017-03-13 09:39
Akademinytt vecka 112017-03-12 18:18
Träning V112017-03-12 17:20
Varberg Borta2017-03-07 11:05
Falkenberg Hemma 2017-03-06 14:36
Akademinytt vecka 102017-03-05 21:34
Träning V 102017-03-03 13:18
Information2017-03-01 12:12
Klubb aktivitet.2017-02-27 15:03
Träning V 92017-02-27 10:20
U17 match söndag 26/22017-02-24 21:49
U16 match 25/22017-02-24 21:45
Medlems avgifter.2017-02-21 10:43
Akademinytt vecka 82017-02-19 16:38
Träningstider2017-02-15 11:05
Akademinytt vecka 72017-02-13 15:10
Träning 18.15 idag2017-02-09 12:05
Ungt ÄFF föll i Lund2017-02-06 20:49
Tidsstrul igen2017-01-17 13:43
OBSERVERA TIDEN IDAG2017-01-10 15:37
U17 mot Grevie 30/102016-10-29 20:30
Vinst mot IFK Göteborg2016-10-08 11:53
ÄFFare i Skånelaget2016-09-13 15:09
Fotbollsskor sökes2016-09-08 15:51
PÅMINNELSE!!2016-09-07 22:14
Brakförlust för U-162016-09-03 19:03
1-1 mot Astrio2016-08-27 17:31
Tränargruppen komplett2016-07-29 22:33
Info!!2016-07-28 09:50
Ny tränare klar2016-07-04 12:26
Träning torsdag 30/62016-06-30 08:00
U17 - BK Olympic2016-06-24 08:00
Ingen träning 13/62016-06-12 22:12
Info2016-06-07 19:56
Idag 6/62016-06-06 16:53
Lagen till matcherna 2016-06-04 01:47
Torsdag 2/62016-06-01 21:21
Onsdag 1/62016-05-31 22:19
Victor nytt nummer2016-05-30 09:08
Tisdag 10/52016-05-09 17:00
Fredag V.182016-05-04 16:28
V.182016-05-03 13:37
DM borta idag 27/42016-04-27 13:47
Spelarrådet 20162016-04-25 23:59
Vecka 172016-04-25 08:06
Träningen idag 19/42016-04-19 14:36
Träningsstart IP2016-04-11 08:42
Veckans träningar2016-04-03 19:16
PeO Ljung klar2016-03-29 21:47
Träningar i veckan 2016-03-28 04:35
Seriespel 20162016-03-23 08:40
Träning V.122016-03-20 21:29
U16 mot Falkenberg 19/32016-03-18 11:19
Träningar i veckan2016-03-14 14:47
Kalmar 2016-03-06 22:24
Veckans träningar 2016-03-06 22:02
Kalmar 5/32016-03-04 22:15
Kalmar FF 5/32016-03-04 10:41
Träningar V.82016-02-21 22:39
Träning 19/22016-02-19 01:03
Ändring i schemat2016-02-04 21:39
Träning ikväll 2/22016-02-02 18:08
Träningsmatch2016-02-02 12:39
Målvaktsträning2016-01-28 23:37
Träning fredag 29/12016-01-28 23:34
Ligacupen A-slutspel2016-01-25 12:23
Målvaktsträning2016-01-16 14:36
Träning v.32016-01-16 14:35
Mattias Adelstam klar2016-01-15 09:26
Målvaktstränare klar2016-01-11 11:43
Torsdag 12/92015-11-09 23:34
Träningsstart 9/112015-11-08 21:54
Träningar framöver2015-11-01 22:00
U15 söndag 2015-10-16 23:14
Träning måndag 12/102015-10-11 18:29
Individuella Samtal2015-09-22 12:58
Mjällby lör2015-09-21 20:35
Truppen mot Hörby 20/92015-09-19 09:59
Individuella samtal 17/92015-09-17 08:36
Spelarsamtal idag 7/92015-09-07 14:21
Trupp U15 söndag 6/92015-09-03 21:49
Trupp lördag 5/92015-09-03 21:38
SEGER I ESKILSCUPEN 20152015-08-02 21:40
 
Aktivitetskalender
_________________