Andra raka segern för U19, 1-2 borta mot Lunds BK (0-0)
IF Lödde – ÄFF U15 1-4 (0-3)
U14 Kristianstad FC - Ängelholm FF 7-1 (4-1)
Akademimatcher kommande vecka
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

På Klostergården var det fina förutsättningar för att kunna spela fotboll, ca 18 grader och lätt strilande regn vilket gjorde konstgräset snabbt och lätt att spela passningsspel på. Lund började bäst utan att skapa någon jättechans, det dröjde till kvarten spelad då ett missförstånd mellan bortalagets backlinje och målvakt gav LBK öppet mål, chansen sumpades dock knappt då avslutet gick tätt utanför. ÄFF spelade upp sig och hade 3-4 hyfsade chanser utan att dessa resulterade, första halvleken var jämn och 0-0 var rättvisande.

ÄFF U19 hade efter de 9 inledande omgångarna vunnit 4 andra halvlekar, spelat 4 oavgjorda och endast förlora en halvlek, så vi gick ut till andra halvleks uppvärmning med en god känsla av att vi är starka och det skulle visa sig även denna eftermiddag.

Efter dryga 10 min av andra halvlek vinner vi bollen en bit in på Lunds planhalva och Anton Hallbäck slår ett perfekt hårt inlägg längs marken där Camilo Alas slänger sig fram och dunkar upp bollen i nätmaskorna otagbart för målvakten. Detta gav ÄFF:arna ännu mera energi och det dröjde inte många minuter förrän bortalaget vann boll igen och kom i en 4-3 situation där Andreas Hermansson var bollförare och valde att skjuta från 30 meter trots det numerära överläget, vad han hade sett som få andra var att målvakten var alldeles för långt ut. Skottlobben satt vackert även denna gång utan chans för den annars så duktige Lund-målvakten.

Lund fick nu en större del av bollinnehavet utan att skapa några jättelägen. De situationer som var nära avblåstes för offside. ÄFF kontrade knivskarpt och Hugo Rosendahl var närmast att få tån på ytterligare ett fint inlägg, denna gång från inhoppande Olle Heideman. Camilo Alas var fri men avslutet tamt. Så i den 81:a minuten fick LBK en frispark några meter in på ÄFFs planhalva, en lång lyra letade sig in i målet och Emils nolla var spräckt. Sista 10 minuterna var spännande men Lund förmådde inte komma närmare utan den andra raka ÄFF-segern var ett faktum.

Det som ytterligare förstärker dagens prestation är att nästan hela laget är utbytt jämfört med samma match i fjol och snittåldern på dagens trupp var ca 17,8 år.

Trots slutresultatet, en förkrossande seger för ÄFF så var det IFK Berga som tog ledningen, eller det var det egentligen inte, därför att det var en hemåtpassning från Emil Strengenes som Hugo Söderlund inte kunde förhindra ett mål på. ÄFF var dock det spelförande laget och efter 27 min kunde Najaf helt frispela Assad som fick öppet mål och gjorde inget misstag, 1-1. I 38:e minuten var det Najaf som mycket skickligt tog emot en passning i höfthöjd och placerade säkert in bollen i mål till 2-1 ledning för ÄFF.

I paus rättade ÄFF till en del detaljer som gjorde att andra halvlek var en enda lång målkavalkad, den slutade 6-1 och totalt således 8-2. ÄFF gjorde fler mål i denna match än vad laget förmått göra under de första 8 omgångarna, snacka om islossning.

Najaf Temori svarade för 6 mål och var med sin speed ett ständigt hot för bortalaget, Jonathan Modalen vikarierade som mittback och gjorde det med den äran.

Inför matchen pratade vi bla om att ligga kompakt med laget, men i framflyttade positioner. Även vikten av att värdera våra lägen och speciellt utnyttja en värdering och etablering på motståndarens planhalva.

När matchen drar igång är det detta vi gör ute på planen men utan glädjen och den där

sista delen i noggrannhet. Stundtals ser det ganska lojt och nonchalant ut. Vi trillar dessutom boll ganska långsamt och detta bjuder in Flagg i matchen redan från början.

Flagg tar även ledningen efter ca 25 min spel och vi känner nog alla att vi måste vakna om vi ska vara med idag. Men tyvärr ser halvleken ganska likadan ut resterande tid. Vi äger det mesta av spelet, men kommer inte loss speciellt i sista tredjedelen.

I paus är vi alla överens om en förändring i inställningen är det som behövs. När vi sedan går in på detaljerna i spelet så som ett högre bolltempo, värdera lägena och våga etablera spel på offensiv planhalva samt starta med det enkla spelet för att luckra upp BK Flagg, är alla med på detta och vi vet att vi kan bättre.

Andra halvlek startar dock oroväckande likt första och spelet äger vi, men ängsligheten framåt finns kvar. Tyvärr kostar detta oss ytterligare ett mål på en omställning.

Först NU händer något och det ängsliga spelet börjar släppa. Vi höjer bolltempot, släpper boll på 1 tillslag och använder hela banan för vårt passningsspel. Där till läggs att vi etablerar mycket spel på off planhalva i kombination med mycket rörelse som ställer till det för Flagg. Känslan är att detta kommer ge resultat.

Vilket det också gör efter ett fint spel från vänster till högerkant, ett precist inlägg på marken och en nära stöt i mål av Oscar H.

Detta blev sen ytterligare en väckarklocka och samma spel fortsätter halvleken igenom. Ett nästan identiskt mål ger oss 2-2, och efter det är det egentligen inget snack. Vi gör 3 och 4, även detta efter ett fint passningsspel med få tillslag och fina spelvändningar, som luckrar upp försvaret så till den grad att vi hittar igenom deras försvarslinje för att göra dessa 2 mål inne i straffområdet.

Sammanfattningsvis gör vi en godkänd match med 4 mål framåt MEN viktigast av allt en gedigen lagprestation. Vi tar tag i oss själva när det behövs och är väldigt införstådda i vad vi behöver förändra, hur vi gör det och hur vi tillsammans ska göra det.

Detta är det vi ska ta med oss idag, förmågan att hitta nycklar för att förändra och till slut då kanske vinna eller vända en match. Det är en huvudnyckel i vår allas fotbollsutbildning.

Bra jobbat alla som var med!

// Tränarna

Bortamatch mot I Löddeköpinge en regnig söndag som denna.

En match där vi får en bra start och öppnar med tidiga mål som lägger grunden för en krigarinsats där vi sätter defensiven bra och det är det som vi är mest nöjda med.

Rent spelmässigt var det inget att jubla över åt något av hållen, mycket kamp på svårspelat underlag.

Efter en bra inledning klappade ÄFF ihop med både inställning och prestation.

ÄFF inledde piggt och visade direkt att de kunde utnyttja den stora och fina planen på Vilans IP. Efter 7 minuter får David läge för skott utifrån och drar till bollen som studsar i ribban och efter touch på några spelare kommer den tillbaka till David som drar till igen och denna gång kan inte varken målvirket eller målvakten stoppa Davids skott. Efter målet är det jämnt men ju längre halvleken går så tar Kristianstad över mer och mer. I den 17 minuten utnyttjar Kristianstad ett bolltapp på vår planhalva och gör 1-1. Därefter är det Kristianstad för hela slanten resten av halvleken och matchen. På 8 minuter gör Kristianstad 2-1, 3-1 och tyvärr forcerar de in 4-1 precis innan halvlek.

I halvtid ligger fokus på att inleda andra halvlek bra och försöka hitta tillbaka till första kvarten. Men den dåliga inställningen och oförmågan att försvarar sig som ett lag och att få fast bollen på motståndarens planhalva håller i sig och efter bara 2 minuter i andra halvlek dödar Kristianstad det sista hoppet hos ÄFF efter ännu ett bolltapp och gör 5-1. 6-1 kommer efter en markeringsmiss på inlägg där motståndaren blir helt fri. 7-1 målet är en konstig situation där värt mål är helt öppet då Johan i målet krockat med en Kristianstadsspelare som blir liggandes i gräset och Johan stannar kvar för att kolla hur det är med honom och då målet är öppet rullar Kristianstad in bollen i öppet mål.

Bara att bryta ihop och ladda för en bra träningsvecka.