Kristianstad FC vs Ängelholms FF

2017-06-19
Resultat: 3 - 0

Match Report

Efter vinst med 3-0 mot Assyriska BK senast, vändes det hela och det blev istället förlust med 3-0 igår mot Kristianstad FC.

Spelmässigt var det ett litet övertag för Kristianstad på konstgräset, även om Ängelholm inte var allt för överspelade. Kristianstad spelade ett aggressivt spel vilket syntes på varningsstatistiken, då de vann den med 5-0. De vann många närkamper på detta sätt och det kunde vara en avgörande faktor i matchen. Kristianstad började redan i nionde minuten med att göra mål genom Emil Åberg. Efter några fina kombinationer i passningsspelet kom han fri och kunde dribbla bort Linus Müller. Därmed gjorde han 1-0 i öppet mål. Första halvlek saknade ÄFF några ärliga chanser och Kristianstad stod med 1-0 i halvlek.

Efter bara sex minuter in i andra halvlek fick Kristianstad en straff. Före detta ÄFF:aren Andréas Grahm, som gjorde 15 Superettanmatcher med ÄFF, la straffen. Men där stod Linus Müller för en fin straffräddning och därmed fick Andréas inte göra mål mot sitt forna lag. Efter straffräddningen höjdes ÄFF spelmässigt och hade några fina kombinationer, men många chanser uteblev. Dock hade ÄFF ett farligt skott via Daniel Bennassar Nilsson, som sköt från 25 meter. Det blev farligt och Sixten Mohlin tvingades till en TV-räddning. Trots att ÄFF kom tillbaka i matchen saknades det möjligheter, då Kristianstad stod för en stor press över hela planen och hindrade Di Gule från att skapa något i sista tredjedelen. Det blev många skott utanför straffområdet som tyvärr gick utanför mål. Istället, i 76 minuten, stod Nahom Girmai i Kristianstad för ett mycket fint mål då han knorrade in 2-0 på frispark. Där blev det ännu jobbigare att komma tillbaka. Dock gav inte ÄFF upp och försökte anfalla. Men tre minuter senare gjorde Emil Åberg alldeles för enkelt 3-0. Jobbigt resultat för ÄFF, då 3-0 inte riktigt speglade matchbilden helt.

Kristianstad FC – Ängelholms FF 3-0 (1-0)
‘9 1-0 Emil Åberg
’76 2-0 Nahom Girmai
’79 3-0 Emil Åberg