Ängelholms FF vs Oskarshamns AIK

2017-04-17
Resultat: 2 - 0

Match Report

Efter en lång försäsong började äntligen serien för vår del på annandag påsk. Prestationen och resultatet blev en succé.

ÄFF inledde matchen på ett väldigt bra sätt. Redan efter en halv minut var Andreas Karlsson nära att göra mål, men friläget räddades av Oskarshamns målvakt. ÄFF fortsatte trycka på, pressade och tvingade Oskarshamns målvakt och försvarare att rensa för att därefter vinna bollen direkt. Detta grovjobbet som ÄFF stod för gjorde att Oskarshamn inte hade många lägen i första halvlek. I tionde minuten tog Oliver Stojanovic Fredin ledningen för ÄFF efter att ha dundrat fram på kanten och tryckt in 1-0. Därmed är det andra säsongen i rad som Oliver Stojanovic Fredin gör premiärmålet. Några minuter senare kom snabbt 2-0 efter att Oliver Stojanovic Fredin nickskarvade till Andreas Karlsson, som enkelt kunde lägga in den i mål. Två snabba mål för ÄFF gjorde det tyngre för Oskarshamn. Dessutom hade ÄFF en straff men som vi inte lyckades förvalta plus ett par till lägen. 2-0 stod sig halvleken ut, även om det kunde ha varit större siffror.

Andra halvlek fortsatte ÄFF att trycka på, men Oskarshamn fick en liten nytändning efter pausvilan. De visade mer vilja i andra halvlek än i första att gå framåt och hade ett par anfall, men inte alls många skott. ÄFF fortsatte istället att trycka framåt och man hade flera lägen, däribland Akram Mansour som var nära att få göra sitt debutmål ett antal gånger. Matchen slutade 2-0 till ÄFF! Detta betyder också att vi leder tabellen efter omgång 1.

ÄFFs laguppställning:

13. Linus Müller

19. Nemanja Gojacanin – 5. Aaron Jones (K) – 26. Erik Widén – 25. Oscar Zachrison

6. Daniel Bennassar Nilsson – 14. Kristoffer Jeppsson

27. Oliver Stojanovic Fredin – 10. Akram Mansour – 9. Vladica Zlojutro