Eskilsminne IF vs Ängelholms FF

Resultat: 1 - 0

Match Report

Foto: Joakim Eriksson

På eftermiddagen spelade ÄFF mot Eskilsminne IF på konstgräsplanen på Harlyckans IP.

Matchen innehöll mycket närkampsspel och hårda tacklingar. Första halvlek var jämn, men ÄFF hade lite vassare chanser. Som till exempel i 20 minuten då ÄFF väggspelade genom Nemanja Gojacanin och Daniel Bennassar Nilsson, som sedan spelade till Oliver Stojanovic Fredin, varav han sköt men Eskilsminne gjorde en fin räddning. Då blev det en hörna, där Daniel Bennassar Nilsson träffade stolpen och returskottet täcktes av en försvarare. I nästa sekvens fick ÄFF till ett skott utanför straffområdet via Daniel Bennassar Nilsson, som blev en drastisk räddning av Eskilsminne. Eskilsminne hade en del lägen, men de farligaste hade helt klart ÄFF. Linus Müller fick göra några riktigt bra räddningar. Trots det stod sig 0-0 halvleken ut.

Början av andra halvlek var densamma som första. Olyckligtvis blev Nemanja Gojacanin utvisad i 55 minuten efter en hög fot som träffade en hand. Eskilsminne utnyttjade det faktum att de var en man mer och satsade mer framåt, varpå ÄFF fick försöka kontra trots att ambitionen var att kontrollera matchen. Hårda närkampsspelet fortsatte och nästa exempel på detta var i 70 minuten, då Daniel Bennassar Nilsson fick en brutal armbåge ovanför ögat, där en del av ögonbrynet sprack, och fick lämna matchen blodig. Fem minuter senare, i 80 minuten, kunde Eskilsminne göra 1-0. ÄFF hade svårt att ta sig tillbaka från detta och matchen slutade 1-0 till Eskilsminne.

Nästa match spelas söndagen den 2 april mot Prespa Birlik på Ängelholms IP.

ÄFF laguppställning: (4-2-3-1)

22. Linus Müller

11. Elias Johansson (’45 21. Love Fredriksson) – 5. Aaron Jones – 26. Erik Widén – 19. Nemanja Gojacanin

8. Marcus Eriksson (’45 14. Kristoffer Jeppsson) – 6. Daniel Bennassar Nilsson (’75 23. Alexander Schönbeck)