Matchnummer: 000012053
Samling:18:00
Matchrapport: ÄFF - Torns IF 0-1
2018-05-17 22:01
I dagens Skånederby stod Torn som segrare efter att ha kontrollerat större delarna av matchen.
Laget från Lund tog kontroll om matchen från första början och ÄFF hade svårt att skapa något. 31 minuter in i matchen tog Torn ledningen via före detta ÄFF:aren Astrit Seljmani. Efter misslyckade försök att få iväg bollen lyckades Astrit få in bollen i mål, misstänkt med armen men målet godkändes. Linus Müller tvingades även till en del fina räddningar. Men 0-1 stod sig halvleken ut.

Inför andra halvlek gjorde ÄFF två byten för att förändra lite i spelet. Marcus Eriksson och Fredrik Widlund gick ut, Niklas Svensson och Alex Simovski ersatte. ÄFF jobbade sig tillbaka in i matchen och stod för ett par fina anfall. I 70 minuten kom ett inlägg från kanten fram till Andreas Karlsson, men trots en givande målchans räddade Torns målvakt Philip Mårtensson skottet. ÄFF gjorde ännu ett byte i 82 minuten, där Edis Agelius ersatte Edvin Nilsson. Torn lyckades hålla emot samtidigt som också fortsatte skapa chanser framåt. ÄFF kom aldrig närmre än så och Torn gick av med en rättvis seger.

ÄFF - Torns IF 0-1
31 0-1 Astrit Seljmani

Matchens lirare i ÄFF: Linus Müller
Matchens lirare i Torn: Dino Mesic

Gula kort i ÄFF: Niklas Svensson, Alexander Engholm