Samling:15:00
Matchrapport: ÄFF - Mjällby
2018-06-07 13:43
Igår på nationaldagen möttes ÄFF och Mjällby, där Di Gule vände och vann!
Mjällby kom in inför matchen som serieledare och inledningsvis visade de det. De första 20 minuterna var under kontroll för Mjällbys del och man kunde hålla bollen inom laget och skapa anfall, varpå ÄFF hade svårt att skapa sitt eget spel. Efter redan 8 minuter fick Mjällby med sig en straff, där deras spelare sprang emellan Alex Simovski och Erik Widén. Diskutabelt, men det blev straff. Oskar Sverrisson satte straffen hårt i nättaket och tog ledningen för gästande Mjällby. Efter de första 20-30 minuterna jobbade sig ÄFF tillbaka in i matchen och Mjällby hade svårt att visa samma spel man gjort inledningsvis. Robin Streifert hade dock en del att göra i matchen. Efter en dryg halvtimmes spel stod han för att fin räddningen efter ett skott av lånet från IFK Göteborg, Prosper Kasim. De farliga chanserna uteblev för ÄFF i första halvlek men spelmässigt var man med på banan igen.

Båda lagen hade en del bra lägen i andra halvlek, men den första farliga var nog efter cirka 70 minuter på en hörna då bollen kommit fram till en fri Björn Westerblad som inte riktigt var beredd på att bollen skulle hamna hos honom och det blev bara en studs mot målvakten. Så långt in i matchen var det ÄFF som var det bättre laget och Mjällbys energi offensivt hade börjat ta slut. Efter 78 minuter fick Oliver bollen från kanten av straffområdet och då slog han till igen. Precis som mot Utsikten senast så stod för han för ännu ett otroligt fint avslut och hade kvitterat för ÄFF! Efter det målet visade ÄFF ännu mer energi och Mjällby blev bara tröttare och fick mestadels av tiden försöka stå emot. Bara 9 minuter senare, i 87 minuten, kom Andreas Karlsson med ett skott utanför straffområdet. Hans skott träffade Mohammed Mbye och målvakten var chanslös. Mjällby skulle dock få ett sista läge för reducering, man fick en frispark precis utanför straffområdet. Istället för att gå för skott provade man en variant. Man petade bollen åt sidan och nästa spelare skulle slå ett inlägg, men petningen blev för hård och Mjällby misslyckades med inlägget och därmed slösade bort sin sista chans för kvittering. ÄFF vann med 2-1 efter att ha jobbat sig in i matchen på ett bra sätt och resultatet kan ändå ses som rättvist. Matchens lirare i Mjällby blev Jesper Gustavsson och i ÄFF blev det, för andra matchen i rad, Robin Streifert.

Ängelholms FF - Mjällby AIF 2-1
8 0-1 Oskar Sverrisson
78 1-1 Oliver Stojanovic Fredin
87 2-1 Andreas Karlsson

Gula kort i ÄFF: Alexander Engholm
Gula kort i MAIF: Mohammed Mbye