I förra omgången förlorade ÄFF mot BK Olympic och tog sig tillbaka direkt genom att segra mot IFK Malmö.

Inför matchen saknades spelare så som Assad Al Hamlawi, Emil Rydström och Alexander Engholm. Philip Comnell och Lowe Ohlander fick chansen från start. Matchen böljade lite fram och tillbaka i perioder, men ÄFF började på ett väldigt bra sätt. Efter en hörna som nickades bort av en försvarare stod Filip Pivkovski utanför straffområdet och sköt ett hårt skott, som gick in i mål. 1-0 till ÄFF efter bara sex minuter. Robin Streifert fick en del att göra och gjorde flera svettiga räddningar och höll nollan halvleken ut, samtidigt som även ÄFF skapade en del framåt.

IFK Malmö var inte riktigt nöjda med första halvlek och gjorde således ett byte i halvtid, då Robin Svensson gick ut till förmån för Edriss Hushmand. IFK Malmö tog sig tillbaka in i matchen och i 53 minuten lyckades man kvittera via Noor Zadran. Andra halvlek var oerhört händelserik ur många perspektiv. Efter två tuffa tacklingar och mycket protester fick Adam Golstrand två gula kort på fyra minuter och blev utvisad. Det blev vilda protester där både målskytten Noor Zadran och målvakten Tonny Tindberg tilldelades vars ett gult kort. Trots att ÄFF var en man mer var det inledningsvis IFK Malmö som visade mer vilja, men ÄFF jobbade sig in och tog över. I 83 minuten kom nästa distansmål, då Björn Westerblad även gjorde ett väldigt snyggt mål utanför straffområdet och tog vara på att vi var en man mer. 2-1 till ÄFF. Det blev ännu mer frustrerat i IFK Malmö och efter att en frispark tilldelades ÄFF kom nya, vilda protester. Den som protesterade mest var Noor Zadran, som tilldelades ett gult kort tidigare för samma sak. Även denna gången blev det ett gult kort och han fick lämna planen strax efter att han utsetts till matchens lirare i bortalaget. I ÄFF utsågs Filip Pivkovski till matchens lirare. ÄFF var nära att öka på till 3-1, då bland annat Erik Johansson drev igenom försvaret som tyvärr inte resulterade i mål. Men ÄFF vann med 2-1 och det var en mycket skön seger, då ÄFF är tillbaka på vinnarbanan!

Ängelholms FF – IFK Malmö 2-1
’6 1-0 Filip Pivkovski
’53 1-1 Noor Zadran
’83 2-1 Björn Westerblad