I onsdags kväll möttes ÄFF och IS Halmia för andra gången denna säsongen eftersom serien nu har vänt. Det blev ännu en seger för ÄFF.

Det var en solig kväll på Örjans vall efter en mycket varm dag. ÄFF gjorde ett par ändringar inför matchen. Bland annat missade Filip Pivkovski matchen eftersom han i förra matchen fick sitt tredje gula kort för säsongen. Redan i nionde minuten (vi skrev åttonde, men domaren korrigerade till nionde) tog ÄFF ledningen efter ett fint mål av Edvin Nilsson, som därmed gjorde sitt femte mål för säsongen. Assad Al Hamlawi utökade till 2-0 i den 32 minuten då bollen gick mellan målvaktens ben. Halmia återhämtade sig dock och bara fyra minuter senare gjorde Rasmus Andersson mål på frispark, i minut 36. 2-1 till ÄFF höll sig halvleken ut.

I andra halvlek fanns det den del chanser, bland annat hade Halmia en nick i ribban. Men ÄFF gör två sena mål i matchen: Assad Al Hamlawi sätter 3-1 i 92 minuten efter ett fint förarbete av Edvin Nilsson. Assad är nu uppe i elva mål denna säsongen. 4-1 kommer i 95 minuten (vi skrev 93, men domaren korrigerade till 95) där Niklas Svensson skjuter ända från 40 meter och sätter därmed punkt för matchen! Segern med 4-1 innebär att ÄFF är fortsatt serieledare.

IS Halmia – Ängelholms FF 1-4
’8 0-1 Edvin Nilsson
’32 0-2 Assad Al Hamlawi
’36 1-2 Rasmus Andersson