Under lördagen är det äntligen dags för ny hemmamatch då Qviding FIF kommer på besök.

Ängelholms FF

ÄFF är i bra form för tillfället. Man har vunnit sina tre senaste ligamatcher: 8-0 mot Stafsinge IF, 2-0 mot Eslövs BK och 4-1 mot IS Halmia. Räknar vi med tävlingsmatcher vann även ÄFF 2-1 mot Trelleborgs FF i Distriktsmästerskapen. Något annat att notera är bland annat att Assad Al Hamlawi har gjort två mål tre matcher i rad (sammanlagt 11 denna säsongen). Ängelholms FF behåller serieledningen i tabellen för tillfället.

Motståndarna

Qviding Fräntorps IF, Qviding FIF, bildades 1987 genom en sammanslagning mellan BK Qviding och Fräntorps IF. Namnet Qviding kommer från Qvidingsgatan där kompisgänget som grundade klubben bodde.

Qviding FIF har under i stort sett hela 2000-talet spelat i de tre-fyra högsta divisionerna. 2005 vann man dåtidens Division 2 (som numera är Division 1) och gick därmed upp till Superettan för första gången. Qviding har genom åren, precis som ÄFF, satsat mycket på egna spelare och hade 15 spelare från egna akademin den säsongen som slutade i nedflyttning. 2008 var man tillbaka i Superettan, flyttade till Valhalla IP från Torpavallen och nådde en tionde plats som än idag är klubbens bästa placering. 2009 trillade man ur via kval, men var tillbaka igen 2011. Den säsongen blev tuff för Qviding, då man kom sist med endast 11 poäng (samtidigt som ÄFF spelade Allsvenskt kval). Mellan 2012 och 2017 spelade Qviding i Division 1, men trillade ur 2017. Man fick även en extra nedflyttning på grund av ekonomiska skäl och därmed spelade man i Division 3 ifjol.

Efter det har man rensat i ekonomin, förstärkt sitt värdegrundsarbete och tog hem Division 3. 2019 spelar man i Division 2 och har hela säsongen hittills varit med i toppstriden.

Bland kända spelare som har spelat i Qviding FIF är nog den största Dan Corneliusson, som bland annat vunnit UEFA-cupen, två SM-guld, Allsvensk skyttaligavinnare och 22 landskamper. Dan Corneliusson spelade för Qviding 1993. En annan känd före detta Qvidingspelare är IFK Göteborgs Sebastian Ohlsson, som har Qviding som moderklubb.

I dagens trupp hittar vi bland annat Daniel Tidstrand, som för närvarande leder skytteligan med 13 mål på 14 matcher. I övrigt är truppen i stora drag baserad på spelare från egna akademin eller närområdet, en likhet mellan lördagens motståndare och oss. I tabellen ligger Qviding FIF tvåa, medans ÄFF leder vilket betyder en spännande seriefinal innan det blir sommaruppehåll!

Vårens möte mellan lagen slutade i en förlust med 2-3 på Valhalla IP i Göteborg. Qviding ledde med 2-0 i paus och tidigt i andra halvlek utökade Qviding till 3-0. Matchen var präglad av att Qviding utnyttjade misstag av ÄFF. ÄFF ryckte upp sig i andra halvlek och gjorde två mål. ÄFFs mål gjordes av Björn Westerblad och Filip Pivkovski.

Matchinformation

När: Lördagen den 29 juni, klockan 16.00
Var: Ängelholms IP

Biljetter köper du i biljettluckan på plats. Vår kiosk är öppen tillsammans med grill. Vi tar emot kontanter och Swish.

Text av: Joakim Eriksson