Imorgon väntar en ny hemmamatch. Denna gången är det Onsala BK som kommer på besök.

Ängelholms FF

I senaste matchen blev det en förlust mot KSF Prespa Birlik med 1-0 på bortaplan. På hemmaplan har ÄFF dock varit starka. Senaste hemmamatchen vanns med 2-1 mot IFK Malmö och facit hittills denna säsongen på hemmaplan ser ut som följande:

9 hemmamatcher
8 vinster
0 oavgjorda
1 förlust
28 mål
4 insläppta
+24 målskillnad

Med andra ord är ÄFF otroligt starka och framför allt på hemmaplan. I vanlig ordning behövs ert stöd på läktaren för att fortsätta att stötta fram till tre nya poäng.

Onsala BK

Onsala BK grundades 1941 och håller till i Onsala i Kungsbacka kommun. Onsala har rest sig i en rask takt genom seriesystemen. Så sent som 2011 spelade man i Division 5. Man vann sin serie i storartad stil, utan att förlora en enda match. Fram till 2016 spelade man i Division 4, då man till slut vann den serien och blev uppflyttad. Omedelbart blev man ett topplag i Division 3. Debutsäsongen 2017 slutade Onsala trea, enbart tre poäng från förstaplatsen. 2018 vann man serien med hela 15 poängs marginal och spelar från och med i år i Division 2.

Onsala BK har varit bra i sin debutsäsong i Division 2. Man huserar för tillfället på fjärde plats i tabellen och har gjort 54 mål, endast Qviding FIF har gjort fler mål (60). Dock så har Onsala haft det lite jobbigare bakåt, då man har släppt in 42 mål. Det är flest av lagen på övre halvan av tabellen och bara två lag har släppt in fler mål i serien: Eslövs BK (45) och Stafsinge IF (47).

Bland spelarna i Onsala BK hittar man Victor Andersson, som för tillfället leder skytteligan med 16 mål på 19 matcher. Även Oliver Nåfors har gjort en hel del mål. Han ligger femma i skytteligan med 13 mål på 18 matcher, varav två på straff. Just Oliver Nåfors har varit väldigt viktig för Onsalas offensiv de senaste åren. Sedan han skrev på för Onsala 2017 har han spelat 58 ligamatcher och gjort 50 mål.

Tidigare möten

ÄFF och Onsala möttes tidigare denna säsongen och det blev en målfest på Rydets IP i Onsala, där ÄFF vann med 6-3. Lagen möttes även i Svenska Cupen 2016. Den matchen spelades också på Rydets IP och var också en målfest. ÄFF vann den med hela 6-0.

24-08-2016: Onsala BK – ÄFF 0-6 (Andreas Karlsson 3, Petar Petrovic, Ardian Rexhepi, Philip Bernholtz)

18-05-2019: Onsala BK – ÄFF 3-6 (Sebastian Heaver 2, Victor Karlsson – Edvin Nilsson 2, Alexander Engholm 2, Assad Al Hamlawi, Josef Getachew)

Matchinformation

När: Lördag den 31 augusti kl. 16.00
Var: Ängelholms IP

Biljetter köper du på plats i biljettluckan. I våra kiosker kan du betala kontant eller med Swish.