Imorgon väntar äntligen en ny hemmamatch efter två raka bortamatcher, då ÄFF möter BK Olympic.

Ängelholms FF

Ängelholms FF avslutade vårsäsongen med en fantastisk insats med Qviding med 3-0. Sedan dess har man spelat en träningsmatch mot Varbergs BoIS U21 där det blev 4-2, en DM-match mot Torns IF där Torn vann efter straffar (3-3 efter fulltid). Ligan drog igång igen förra helgen och då vann ÄFF med 3-0 borta mot Vinbergs IF.

Mittfältaren Joel Sundström har anslutit till ÄFF på lån från Högaborgs BK. Han gjorde sin debut redan innan dess då han spelade träningsmatchen mot Varbergs BoIS U21 och gjorde två mål. Även Erik Widén har anslutit till ÄFF och återvänder efter en sejour i Torns IF.

Motståndarna

BK Olympic håller till i Lindängen i Malmö och grundades den 21 mars 1920. Klubben grundades först som IF Olympia, men ändrade året efter namn till BK Olympia och man antog färgerna grönt och vitt som man har än idag. Dock var man tvungen att återigen byta namn 1924 för att beviljas inträde i Svenska Fotbollförbundet och Riksidrottsförbundet eftersom det redan fanns en klubb i Stockholm med samma namn. Då bytte man namn till BK Olympic.

BK Olympic höll för inte så länge till i lite lägre divisioner. 2005 var man exempelvis tvungen att kvala sig kvar i Division 4. Man lyckades stanna kvar och etablera sig i Division 4. 2009 kom man tvåa i Division 4 bakom Eskilsminne IF. Man vann kvalgruppen och gick upp i Division 3. Sejouren i Division 3 blev kort då man året därpå vann serien direkt och gick upp i Division 2. 2012 trillade man ur Division 2 och var tillbaka i ”trean”. Sejouren blev treårig innan man gick upp igen. 2016 kom man dock sist och fick spela i Division 3 igen. Året därpå kvalade man sig upp till Division 2 och sedan ifjol spelar man i Division 2. Ifjol hamnade man på nionde plats i serien.

BK Olympic har genom åren fostrat en del spelare som har spelat högre upp i seriesystemen. Bland spelarna som kan nämnas är Niclas Nylén som gjorde 486 matcher för Malmö FF och sköt Sverige till VM 1990, Roland Andersson som efter spelarkarriären kom att bli assisterande förbundskapten för Lasse Lagerbäck i såväl Sveriges som Nigerias landslag, Dennis Hadzikadunic som är proffs i Rostov och inte minst våran Mattias Adelstam som under sin spelarkarriär vann den skyttaligan två gånger hos ÄFF och är numera assisterande tränare och som har spelat ett antal matcher i år för ÄFF.

Riktar vi blickarna på BK Olympic 2019 så är de starkare än de var ifjol. Ifjol kom de upp i 26 poäng och hittills i år har de redan kommit upp i 36 poäng. De ligger tvåa i tabellen bakom ÄFF och det är alltså en seriefinal som väntar på Ängelholms IP. I truppen hittar man bland annat före detta Serie A-talangen Sadmir Zekovic och flera spelare med Malmökoppling. De har ett väldigt ungt lag och äldsta spelaren är Simon Ståhl, enbart 26 år gammal. BK Olympic tränas av Trelleborgs FF-ikonen Anders Grimberg, som efter sin spelarkarriär främst har tränat Malmöklubbar men var även ett par svängar i bland annat Trelleborgs FF, först som assisterande tränare och sen två sejourer som huvudtränare.

Tidigare möten

Lagen möttes i våras och då vann BK Olympic med 2-1 på Lindängens IP. ÄFFs mål gjordes av Edvin Nilsson. Innan dess får man gå bak ända till 1999 för att hitta när lagen möttes i seriesammanhang. Då vann ÄFF först under våren med 1-0 på hemmaplan och sedan under hösten vann ÄFF med 3-0 på bortaplan.

Matchinformation

När: Söndag den 11 augusti klockan 17.00
Var: Ängelholms IP

Matchbiljetter köper du på plats i biljettluckan. I vår fina kiosk kan du betala med Swish och kontanter.