ÄFF mot Hittarps IK gällde mycket för båda lagen och intresset för rapporter från övriga matcher var lika stort som spelet på Ängelholms IP.

Första halvlek var därför spänd och avvaktande med mycket bollinnehav för ÄFF, men kom inte närmare än en klockren stolpträff från pigge Filip Pivkovski. Resultaten i övriga matcher medförde att Hittarp var tvungna att lyfta sin defensiva uppställning, men av det märktes inget och halvleken slutade som den började med starkt övertag från ”di gule”.

I andra halvlek fick de drygt 450 besökarna på Ängelholms IP se en annan uppställning från Hittarp som gjorde tappra men mer desperata än taktiska försök. ÄFF hade matchen helt under kontroll men, precis som under större delen av hösten, hade svårt att få bollen i mål. Pivkovski stenhårt i ribban och Alex Engholm i stolpen och det kändes som om det var förgjort att få bollen i mål.

Hittarp var tvungna att lyfta upp och lämnade såklart luckor bakåt vilket Pivkovski utnyttjade och serverade Stephan Olsson en perfekt avvägd hörna på pannan och så stod det 1-0. Innebar att Hittarp desperat lyfte upp mer och mer. Utdelning kom på ett slumpmässigt anfall och 1-1 var ett faktum. Som sagt luckor bakåt straffade sig när Stephan Ohlsson återigen fick ett perfekt inlägg på pannan och 2-1 vilket blev slutresultatet. Detta innebar, tillsammans med övriga matcher, att Hittarps IK lämnar serien och ÄFF missade uppflyttning. Känns sådär för stunden, men med reflektion har laget presterat mer än vad som kunde förväntas i början av säsongen. Med ett av seriens yngsta lag finns mycket att bygga vidare på. Tack för ett väl genomfört år Roar och truppen!