Under åren 2006-2010 tränade han Ängelholms FF. Nu är Roar Hansen tillbaka!

Efter elva raka säsonger i elitfotbollen som huvudtränare är Roar Hansen ett etablerat namn inom svensk fotboll. Under Roar Hansens tidigare sejour i ÄFF gick man upp och etablerade sig i Superettan där bästa placeringen blev en femteplats.

Kan du berätta lite om din tränarkarriär?

– De flesta i Nordvästra Skåne vet vem jag är. Jag har varit i bland annat Klippan, Helsingborg Södra och Högaborg. På den vägen mötte man Ängelholms FF många gånger och det kändes som att man redan då kände till klubben väl, säger Roar Hansen.

– Sedan blev det Landskrona innan jag spenderade fem år i Ängelholms FF. Där skapade vi en grupp som etablerade sig i Superettan. Efter det var jag i Östers IF, Helsingborgs IF, Åtvidabergs FF och senast IFK Värnamo.

Hur känns det att vara tillbaka i ÄFF?

– Det känns både roligt och spännande. Det känns lite grann som att man börjar med ett projekt som ska byggas inför framtiden. Vi pratade redan för ett år sen lite grann och nu återupptogs en kontakt. ÄFF förklarade för mig hur man tänker för framtiden. Jag är väl medveten om att det är Division 2, men på något sätt så gillar jag projekt där man ska bygga upp någonting och det var väl det som fällde avgörandet.

Hur kan man förvänta sig att ÄFF kommer att spela 2019?

– Eftersom vi inte har så många spelare på kontrakt idag så är det för tidigt att säga. Men ska man vara ärlig så gillar jag offensiv fotboll med ett bra passningsspel. Det handlar om att vinna så många matcher som möjligt i Division 2. Eftersom ÄFF trillade ur Division 1 ifjol så får vi automatiskt press på oss. Därför blir det viktigt att få tag i en trupp som verkligen vill vara där.

– Kortsiktigt ser jag fram emot den 8 januari. Det är mycket som ska göras under försäsongen, men det ska bli spännande och jag ser fram emot jobbet, avslutar Roar Hansen

Vi välkomnar Roar Hansen tillbaka till ÄFF och önskar honom stort lycka till!