ÄFF tog under lördagen en skön seger mot Utsiktens BK.

ÄFF var revanschsugna efter matchen mot Tvååker och visade bra klass i matchen. Även om båda lagen hade bra chanser var det ÄFF som låg bakom det mesta och farligaste. Det var dock Utsikten som hade det första farliga läget i matchen. Efter en djupledsboll mot Joel Mumbongo kom han fri med Robin Streifert, men Robin gjorde en viktig utrusning och hann rensa bollen precis framför Joel Mumbongo. ÄFF fortsatte att kontrollera delar av matchen och skapade dittills matchens farligaste läge. Alexander Engholm vann bollen centralt på banan och spelade ut bollen till Edvin Nilsson. På Edvins inlägg blev Andreas Karlsson helt fri med målvakten men träffade fel och bollen gick dessvärre utanför. Utsikten hann skapa en till möjlighet, då Joel Mumbongo försöke skjuta på mål ur en svår vinkel och bollen gick utanför. Därmed stod det 0-0 i halvtid.

Efter bara någon minut in i andra halvlek kom nästa farliga möjlighet för Utsikten. De fortsatte att lägga massvis med djupledsbollar och denna gick till Felix Larsson Jigliden. Han satte den i mål, men blev avblåst för offside. Samma hände för ÄFF efter drygt en timmes spel, då Oliver Stojanovic Fredin la en djupledsboll på Andreas Karlsson, som gick i mål men även han blåstes för offside. Dessförinnan hade ÄFF ett bra avslut via Alexander Engholm. Efter det hade Robert Lipovac ett väldigt bra läge likt samma läge Andreas Karlsson hade i första halvlek, som även han träffade fel och sköt utanför. Segermålet satt långt inne, men till slut kom det. I matchminut 80 spelade Oliver en långboll till Oscar Zachrison. Efter lite spel på kanten med Andreas Karlsson spelades bollen tillbaka till Oliver. Oliver skruvade in bollen från en väldigt svår position och gjorde ett riktigt snyggt mål. Utsikten satsade för en kvittering, men efter ett misslyckat anfall kontrade ÄFF mot få försvarare och Alexander Engholm kom i ett bra läge och stod för ett fint skott, men Axel Wibrån gjorde en fin räddning och höll siffrorna nere till 1-0.

Matchens lirare i Utsikten blev centrala mittfältaren Joakim Olausson och i hemmalaget blev det målvakten Robin Streifert, som gjorde sin första match från start för säsongen och kunde rädda och plocka ner det mesta.

Ängelholms FF – Utsiktens BK 1-0
’80 1-0 Oliver Stojanovic Fredin (Andreas Karlsson)

Gula kort Utsikten: Joel Mumbongo, Joakim Olausson, Robin Book, Nikola Jevric
Gula kort Ängelholm: Kristoffer Jeppsson

Publiksiffra: 154

Höjdpunkter från matchen.

ÄFFs laguppställning:

Robin Streifert

Sebastian Carlsen – Erik Widén – Niklas Svensson

Oscar Zachrison – Edvin Nilsson (’76 Marcus Eriksson) – Björn Westerblad – Alexander Engholm (’87 Kristoffer Jeppsson) – Alex Simovski (’61 Elias Johansson)

Oliver Stojanovic Fredin – Andreas Karlsson