Under gårdagen spelades skånederbyt mellan ÄFF och Eskilsminne, där ÄFF kämpade till sig en skön trepoängare

Två ÄFF-spelare gjorde debut i matchen. Kalle Joelsson vaktade målet och Carl Thulin var en del av den stabila trebackslinjen. Hållen nolla för Kalle och en bra försvarsinsats av Carl. Båda spelarna är inlånade från Helsingborgs IF på ett 24-timmarslån. Alexander Tengryd ser både positiva delar och delar som kan förbättras från matchen:

– En jämn match, som står och väger, jämt fördelat på målchanser. Vi gör taktiskt en bra match i vårt försvarsspel, vi får strypt Eskilsminnes kant- och inläggsspel. Vi har en bra positionering för kontringsspel som ger oss två målchanser i första halvlek. Dock är där mer att önska i vårt passningsspel.

Första halvtimmen i andra halvlek spelade ÄFF bra och hade bra kontroll av matchen.

– I andra halvlek har nerverna släppt mer för killarna, vi får ännu fler bollvinster centralt och kan på så sätt komma in med kontroll på motståndarnas planhalv. Vi är bra i perioden fram tills vi gör 1-0.

1-0 kom i 61 minuten, efter att Björn Westerblad snappat upp en hemåtpass och hamnade i ett friläge med Eskilsminnes målvakt Emir Plakalo. Han sköt mellan benen och därmed gjorde Björn Westerblad sitt första mål sen han kom tillbaka till Di Gule. Efter målet kom Eskilsminne tillbaka in i matchen.

– Vi ger tyvärr bort initiativet för mycket efter vårt ledningsmål och vi blir onödigt låga i vårt försvarsspel och Eskilsminne kan skapa tryck runt vårt straffområde. Men vi behövde denna segern efter en tuff period. Killarna sliter hårt i träning, hängivna till spelsättet och har en god lagmoral så jag unnar dem verkligen denna derbyseger. Viktig träningsvecka, med återhämtning och på bästa sätt implementera dem taktiska dragen inför Mjällby.

ÄFF – Eskilsminne 1-0
’61 Björn Westerblad

Gula kort ÄFF: Alexander Engholm (6 för säsongen)
Matchens lirare: Alexander Engholm
Publiksiffra: 229

ÄFFs laguppställning:

Kalle Joelsson

Carl Thulin – Emil Rydström – Niklas Svensson

Oscar Zachrison – Kristoffer Jeppsson – Björn Westerblad (K) – Alexander Engholm – Alex Simovski

Oliver Stojanovic Fredin – Andreas Karlsson (’81 Edis Agelius)