Snart drar höstsäsongen igång, men först väntar träningsmatch imorgon mot Mjällby AIF.

Lagen har redan mötts två gånger i serien denna säsongen. På nationaldagen möttes lagen på Ängelholms IP. En jämn match där Mjällby tog ledningen via Oskar Svensson, men senare i matchen vände ÄFF och vann 2-1 efter mål av Andreas Karlsson och Oliver Stojanovic Fredin. I sista matchen innan uppehållet möttes lagen igen, den matchen vann Mjällby med 3-0.

Inför höstsäsongen har det hänt lite i spelartruppen. Kristoffer Jeppsson lämnade ÄFF för studier i Göteborg och Fredrik Widlund valde att bryta sitt kontrakt för nya fotbollsutmaningar. Istället har två spelare anslutit: Hampus Agerström och Patrick Arthur. Vi intervjuade huvudtränare Alexander Tengryd inför matchen mot Mjällby:

ÄFF är tillbaka från semestern, hur har träningsveckan sett ut hittills?

– Spelarna har haft en välförtjänt semester och fått möjlighet till fysisk och mental avkoppling från fotboll. Uppstarten från semestern handlar om att vänja kroppen vid fotbollsträning och säkerställa spelarnas fysiska status, för att successivt sen kunna börja bygga vidare på vårt spelsätt.

Innan höstsäsongen drar igång nästa vecka spelar vi först en träningsmatch mot Mjällby. Varför är det viktigt med en träningsmatch innan höstsäsongen?

– Vi möter seriens bästa lag som ett genrep inför Karlskrona, vi spelar matchen för att ge spelarna bästa möjliga förberedelser taktisk som fysiskt.

Vad förväntar du dig av den matchen?

– Jag förväntar mig att en match med en hög hastighet och att med Mjällbys kapacitet för spelet i perioder. För vår del gäller det att sätta vårt försvarsspel som vacklat på sen våren. Gnugga och jobba på vårt anfallsspel för att skapa målchanser.

Matchen spelas på de nya träningsplanerna imorgon (lördag) kl. 14.00 och det är fritt inträde. Varmt välkomna!