Under onsdagskvällen väntar träningsmatch nummer fyra, då kommer Halmstadslaget IS Halmia på besök.

Liksom de tre tidigare lagen ÄFF mött hittills under försäsongen är IS Halmia ett lag på övre halvan i Division 2 och en bra värdemätare. Sedan man trillade ur Division 1 2015 har man dessa två säsonger varit ett lag på övre halvan. 2016 kvalade man, men misslyckades med att vinna kvalet upp till Division 1. Ifjol blev det en sjundeplats i en väldigt jämn serie.

Erik Widén säger följande om matchen mot Halmia:

– Som med alla träningsmatcher så är det prestationen som står i fokus och tittar man på de första matcherna så började vi väl med två lite bättre prestationer för att sedan inte riktigt göra en lika bra match senast. Det är mycket nytt med tanke på det nya spelsättet så är viktigt att vi får våra matcher så vi kan slipa bort de enkla felen.

– När jag mötte de senast så hade de Joe Sise på topp och spelade en ganska tung fotboll men vad jag har förstått så har de ändrat lite på det där så ska bli kul att se vad de kommer med. Det ska bli skönt att få spela igen och försöka göra det bättre än senast.

Tar man en titt på Halmias spelartrupp hittar vi bland annat just Joe Sise, som har spelat i Allsvenskan med Halmstad BK och har tillhört FC Nordsjælland. Även Ronny Sabo är ett välkänt namn, som har ett förlutet i Superettan med Jönköpings Södra IF och Degerfors IF där han vann Superettan med Jönköping 2015. I höstas spelade även Ängelholmaren Michael Baggner hos Halmia.

När: Onsdag 14 mars 18.30
Var: Nya Arenan, Ängelholm
Pris: Fritt inträde!