Igår spelades Skånederbyt mot Kristianstad FC, där bortalaget avgick med segern.

En viktig match för båda lagen, båda är indragna i bottenstriden och låg inför matchen på samma poäng där endast målskillnad skildes lagen åt. ÄFF inledde matchen bra och Kristianstad fick inte röra bollen mycket utan fick ställa sig in på att försvara. Det fanns några bra lägen i matchen för ÄFF, där bland annat Patrick hade ett bra skott (som mycket väl kunde ha dömts till hörna efter Robertino Kljajic räddning). Matchen var 0-0 i halvtid med en uppskattningsvis 60-40% bollinnehav till ÄFFs fördel.

Andra halvlek blev något av en motsats till den första. Kristianstad växte in mer i matchen och började ta över spelet. Efter att ÄFF tappat bollen på offensiv planhalva kontrade Kristianstad, dribblade sig förbi målvakten och sköt in bollen i öppet mål. Målskytt Noah Christoffersson. ÄFF hade några bra lägen i matchen, men Kristianstad var närmre och till slut satte man 2-0 målet i den 71 minuten via Maximiliano Cabana. ÄFF hade svårt att ta sig tillbaka och Kristianstad kunde åka tillbaka till östra Skåne med tre poäng.

ÄFF – Kristianstad 0-2
’58 0-1 Noah Christoffersson
’71 0-2 Maximiliano Cabana

Gula kort ÄFF: –
Gula kort KFC: Saikou Jawneh, Noah Christoffersson

Matchens lirare i ÄFF: Patrick Arthur
Matchens lirare i KFC: Noah Christoffersson

Publiksiffra: 396

ÄFFs laguppställning:

13. Linus Müller

7. Hampus Agerström (’82 Anton Hallbäck) – 6. Sebastian Carlsen – 3. Carl Thulin – 23. Alex Simovski

19. Casper Seger – 4. Patrick Arthur – 11. Björn Westerblad (K) – 5. Marcus Eriksson (’66 Alexander Engholm)

10. Oliver Stojanovic Fredin – 14. Marwin Leidewall (’56 Mattias Almeida Sundell)

Ej använda avbytare: Robin Steifert, Niklas Svensson, Rasmus Strandberg, Oscar Zachrison.