På lördag väntar ett efterlängtat derby på hemmaplan mot Eskilsminne IF. Vi tog ett snack med huvudtränare Alexander Tengryd inför matchen.

Hur ser läget ut i truppen inför Eskilsminne?

Vi har fortfarande Sebastian Carlsen och Linus Müller borta. Edvin Nilsson är borta p.g.a sjukdom. I övrigt är vi intakta. Carl Thulin och Kalle Joelsson på lån från HIF är aktuella för spel.

Hur ska vi ta oss an matchen?

Derbymatcher är alltid inspirerande och vi har hemmaplan där vi tagit merparten av våra poäng och gjort flertal bra prestationer. Vi ska inte ge bort initiativet till våra motståndare. Vårt försvarsspel kommer klart vara en viktig faktor då vi släppt in på tok för mycket mål på det senaste matcherna. Vi sliter med vår genombrottskraft, men vi har idéer om hur vi ska bryta ner ett starkt Eskilsminne. Vi ser verkligen fram emot matchen.

Hur summerar du säsongen så här långt?

Det jag är mest nöjd med är gruppens sammansättning med personligheter, ett gott gäng med härliga karaktärer som är hängivna till sättet att spela på.
Vi är inte nöjda med poängskörden, men vi har haft flertal bra prestationer som vi borde fått en bättre utdelning på. Senaste perioden har varit väldigt tung. En ung trupp med en liten numerär. I takt med att erfarna spelare varit borta senaste tiden har det självklart påverkat vårt spel och prestationer. Inför 2018 sammansatte vi en helt ny trupp där vi implementerat ett nytt spelsätt, spelarna ska klä sina roller utifrån deras egenskaper och lagets spelsätt. Det är en process, vi har under flertal matcher kunnat se bra prestationer som ex mot Utsikten, Mjällby och Oskarshamn. Men också svaga prestationer, vilket är naturligt utifrån spelarnas ålder och erfarenhet. Vi ska komma ihåg att vi bygger något på långsikt och detta laget är under utveckling och det kommer ge resultat över tid.