Han har spelat i Italienska Serie B, tillhört Allsvenska BK Häcken och spelat landslagsfotboll upp till U21-nivå. Nu välkomnar vi Filip Pivkovski till ÄFF.

I tidig ålder blev Filip Pivkovski utlandsproffs. När han var 15 år flyttade han till Malmö FF till Blackburn Rovers, vars a-lag på den tiden spelade i Premier League. Han lånades ut till FC Nordsjällands U19-lag innan det bar av en kort sejour till BK Häcken. Efter en halv säsong där blev han utlandsproffs igen, denna gången i Novara i Serie B. Han fick även en utlåning till Martina Franca, där han fick bra med speltid. Efter tiden i Italien gick han hem igen till Sverige och spelade upp Landskrona BoIS till Superettan, där han blev en viktig spelare. Efter deras degradering lämnade han BoIS och är nu klar för ÄFF. På landslagsnivå har han spelat upp till U19 för Sverige och U21 för Makedonien.

Filip Pivkovski ansluter till en relativt ung trupp och Roar Hansen tror att han kommer få en viktig roll i år:

– Filip kan spela på olika offensiva positioner. Han kommer tillföra rutin och spetskvalité till vår unga trupp. Jag har en stor tro på att han kommer göra många egna poäng och se till att göra sina lagkamrater bättre och hjälpa laget att vinna matcher, säger Roar Hansen.

Vi välkomnar Filip till ÄFF och önskar honom lycka till!