Fystränare Dan Norberg har gått en STAC-utbildning (Scandinavian Top Athletic Center). Vi tog en kort intervju med honom där han berättar om sin utbildning och vad den innebär för ÄFF.

Du har nu gått en speciell utbildning. Kan du berätta lite vad det är för utbildning?

– Jag har lärt mig ofantligt mycket under de 1 1/2 åren jag gick STAC Elittränarutbildning i Ronneby. Skall försöka hålla mig så kortfattat som möjligt. Det jag bland annat lärt mig under utbildningen är hur jag skall träna, stressa och utmana celler optimalt för att nå maximal effekt, säger Dan Norberg.

Dan Norberg ser utbildningen som oerhört nyttig och säger fortsättningsvis:

– Jag har lärt mig screening, analysering, korrigering och att träna det som är relevant för just den spelaren jag har framför mig. Detta skall göras i en bestämd ordning för att få önskad effekt. Hur man vägleder spelaren genom progression, vila, adaption, näringsintag är ytterligare nya verktyg i min verktygslåda.

Vad innebär utbildningen för dig och ÄFF?

– Jag har under mina fyra år i A-laget visat på väldigt låg skadefrekvens bland spelarna och inga allvarliga knäskador. Nu får jag möjlighet att med den kunskap jag fått genom utbildningen, att även kunna träna spelarna att bli starkare än våra motståndare. Det ser jag som en mycket spännande utmaning.