Assad Al Hamlawi är en av flera spelare som har utmärkt sig under våren. Nu kan vi bekräfta att han kommer att ansluta till Helsingborgs IF efter den nuvarande säsongen.

Redan 2017 gjorde Assad sin debut för ÄFF, då han hoppade in mot FC Rosengård. Assad skrev på ett a-lagskontrakt inför säsongen med ÄFF och har gjort succé under säsongen. Det har blivit 14 mål på 16 matcher innan han skadade sig mot BK Olympic. Nu har Assad gjort klart med en ny klubb. Helsingborgs IF har köpt loss Assad och han kommer att tillhöra HIF från och med den 1 januari 2020. Det betyder att när han kommer tillbaka från sin skada kommer han att spela med ÄFF resten av säsongen.

– Ängelholms FF och dess akademi ska vara stolta över att ännu en gång kunna producera en spelare till lag i högre divisioner och denna gången är det den stora grannklubben Helsingborgs IF, säger Roar Hansen.

Vi gratulerar Assad och ser även fram emot att få se honom tillbaka i spel i ÄFF-tröjan under hösten!