Ängelholms FF gör förändringar i staben inför slutspurten i division 1 södra. Rutinerade duon Henrik Larsson och Leif Troedsson går in som ledare och tillsammans med tränare Alexander Tengryd utgör man A-lagets tränarstab under säsongsavslutningen.

Det återstår sex omgångar av seriespelet i division 1 södra och efter en resultatmässig tung höst har det unga ÄFF-laget (medelålder ca 21 år) dragits in i kampen runt strecken i tabellens nedre region.
– Vi har fortfarande avgörandet i egna händer men kände att vi behövde göra något för att vända trenden och få in ny energi i gruppen, säger Mikael Modig, ordförande i Ängelholms FF i en kommentar.
– Vi har fortsatt stort förtroende och tror mycket på Alex, men vi har också respekt för den utsatthet och press som han som huvudansvarig ställs inför. Alex gör sin första säsong som seniortränare och när vi nu får möjligheten att ta hjälp av så rutinerade och kompetenta fotbollsmänniskor som Henke och Leif så vore det tjänstefel att inte agera, fortsätter Mikael Modig.

Det som nu händer är att från och med i dag och säsongen ut ingår Henrik Larsson och Leif Troedsson i ÄFF:s tränarstab tillsammans med Alexander Tengryd som fortsättningsvis även har Peter Swärdh som mentor.

Högaborgsfostrade Henrik Larsson är en av svensk fotbolls mest framgångsrika spelare som inte behöver någon närmare presentation. Henke kommer att ingå i ÄFF:s ledarstab, agera bollplank på och utanför planen till Alex Tengryd och bidra med sin fotbollskunskap och mycket energi.

Leif Troedsson är en mycket erfaren tränare och instruktör med en lång rad av uppdrag bakom sig, bland annat som målvaktsinstruktör. Just nu är Leif bland annat målvaktsinstruktör i det svenska U21-landslaget.

ÄFF-tränaren Alexander Tengryd är glad över tillskotten i ledarstaben:
– Jag har en relation sedan tidigare med både Leif och Henrik. Två starka personligheter som kommer att komplettera mitt ledarskap och tränarskap på ett optimalt sätt. Jag känner stöd från både spelare och ledning och vi tror starkt på att vi ska kunna säkerställa vår division 1-status till 2019, säger Alexander.

– Tillsammans med Peter Swärdh, Henrik Larsson och Leif Troedsson så adderar vi erfarenhet från elitfotboll som få klubbar har. Jag är väldigt glad att åter igen få arbeta med dessa personer på daglig basis, säger Alexander vidare.

Det återstår sex omgångar i division 1 södra och ÄFF ligger i dagsläget på 13:e plats som innebär kval men har tre lag klart inom räckhåll precis ovanför i tabellen.
– Vi är väldigt förhoppningsfulla och tror stenhårt att vi kommer att klara av målsättningen att spela division 1-fotboll nästa säsong. Förändringarna vi gör stärker våra aktier ytterligare, säger Mikael Modig.

ÄFF-truppen består i år till 47 % av egna produkter vilket är mycket nära klubbens målsättning på 50 % egna produkter. Åtta spelare gör sin första säsong som seniorspelare.
– Vi bygger för framtiden och vår inriktning är att utveckla egna unga fotbollsspelare och förbereda dem för spel inom svensk elitfotboll. Därför är helheten med en Akademi och ett A-lag som spelar lägst i division 1 viktig för att uppnå den uppsatta inriktningen, avslutar ÄFF-ordföranden.

ÄFF spelar nästa match på lördag borta mot Utsiktens BK.