Ängelholms FF har gjort klart med sitt första nyförvärv. Det är Megan Koch som bestämt sig för at lämna Västra Karup i division 2 för att ansluta sig till ÄFF.

– Vi är mycket glada att få in en så pass rutinerad spelare i vår unga trupp, säger tränare Håkan Magnusson.

Megan Koch har bott i Sverige i 2,5 år och har de senaste två åren representerat Västra Karup. Innan dess spelade hon i collegelaget Cal Poly State San Luis Obispo. I tonåren spelade hon i olika klubblag i Kalifornien och även en del skolfotboll.
– Det känns väldigtbra att få vara en del av Ängelholms FF. Det är här jag bor och det är här mina barn spelar fotboll. Det känns som vi är en komplett ÄFF-familj nu. Det känns bra att kunna stödja och hjälpa min hemstad och stadens klubb, säger Megan Koch.
Megan Koch har redan tränat med laget ett par veckor och har även spelat en match med laget. Hon tycker att starten känts bra.
– Jag tycker att klubben tagit ett bra beslut i och med satsningen på damfotbollen. Tränarna är fantastiska och träningarna har varit väldigt konstruktiva och roliga. Jag tror det är nödvändigt att ha såpass konstruktiva träningar med tanke på att vi har ett ungt lag. Jag tycker också att mina lagkamrater är väldigt trevliga och jag ser framemot att lära känna dem mer.
Megan Koch blir den mest erfarna spelaren i laget och hennes rutin lär behövas i ett ungt ÄFF-dam.
Vad kan du tillföra ÄFF?
– Jag tror att min rutin kan behövas, då jag är lite äldre än övriga laget (haha). Jag hoppas att vi kan slåss om en serieseger i division 3. Sedan kan jag alltid ge gratislektioner i engelska, säger Megan Koch med ett skratt.
Megan Koch blir spelklar för Ängelholms FF den 7 december.
Tränarna om Megan Koch:
– Jag tror och hoppas att Megan kan tillföra mycket till vårt lag. Hon kommer att vara oerhört användbar som mittback och kan med sin rutin styra hela spelet därifrån. Vi är mycket glada över att ha fått in Megan.