Efter förlusten hemma mot Falkenberg med 0-4 kan vi konstatera att 14 ÄFF-matcher är spelade och vårsäsongen har tagit slut. Nu väntar tre veckors matchledigt för grabbarna i A-laget som kommer ha 10 dagars semester och sedan åter gå i träning för att förbereda sig inför den viktiga höstsäsongen.

Vårsäsongen har haft en del blandade resultat där laget ska ha stort beröm för att de alltid vill försöka spela en positiv och publikvänlig fotboll med passningar längs marken och fina kombinationer. Ibland går inte resultaten med en, men det gäller att ta med sig det positiva som varit och utveckla det som varit negativt. Vi tar till exempel med oss den fantastiska måndagskvällen uppe på Stadsparksvallen i Jönköping där Muamet Asanovski fick göra ett hat-trick, vi tar med oss första hemmasegern mot Örgryte där laget spelade en fantastisk fotboll och vann med 4-1 och vi tar med oss den fantastiska upplevelsen att få vara en del av Söderstadions avskedsfest med en arena fullsatt med grönvita hammarbyare och var mycket nära att ta tre poäng.

Nu gäller det bara att se framåt, två matcher mot Assyriska väntar i slutet på juli där ÄFF inleder det dubbelmötet på Södertälje Fotbollsarena den 21 juli kl. 18:00 för att sedan ta emot samma motståndare på Ängelholms IP den 29 juli kl. 19:00. ÄFF tar semester med en 12:e plats och 14 poäng med sig in till de 16 återstående matcherna i serien. Dessutom väntar en kvalmatch till Svenska Cupens gruppspel, den kvalmatchen kommer äga rum någon gång i augusti.

För att hjälpa laget att nå säkrare mark i tabellen behöver laget just ditt stöd, gör din röst hörd på Ängelholms IP i höst. Dyk upp på matcherna och hjälp stadens fotbollslag att stanna kvar i Superettan där de hör hemma!

Kom igen gula! Mot en fantastisk höstsäsong!