Uppehållet i Superettan är slut och ÄFF är igång med höstsäsongen. Sättet man startade den på skulle komma att bli helt fantastiskt när man gjorde en mycket stabil insats uppe i Södertälje mot Assyriska.

Det var en jämn inledning där ÄFF dock verkade mest taggat medans Assyriska visade en lite sämre inställning. Det gav dessutom ledningen efter 25 minuter när Andreas Karlsson i sin första start för säsongen stötte in bollen i mål efter en hård kamp med Assyriskas målvakt Robin Malmkvist. Bara minuten senare kom dessutom tvåan för gästerna när Monday Samuel som också startade sin första match för säsongen satte bollen snyggt i nät och gjorde sitt första Superettan-mål.

Därefter gick Assyriska framåt och skapade flera vassa chanser där man bland annat hade ett skott i ribban från distans. I paus hade ÄFF dock med sig 2-0-ledningen och kom ut starkare i andra halvlek där man flyttade upp laget och försökte hellre gå för ett tredje mål än att fokusera på att hålla nollan. Det gav utdelning och ÄFF skötte dagens insats mycket stabilt. 3-0 kom efter 70 minuter när Junes Barny satte spiken i kistan och säkrade segern. Men man var inte nöjda där och Omid Nazari fick göra mål på ett fint skott utanför straffområdet i matchen där han mötte sin bror Amin Nazari i Assyriska som är utlånad från Malmö FF.

Efter fjärde målet väntades slutsignalen nästan in även om ÄFF spelade runt snyggt och hade mycket bollinnehav. Dessutom fick Rebin Assad sina första minuter för A-laget när han byttes in i den 80:e minuten. 4-0 vann ÄFF alltså med och den positiva trenden i matcherna mot Assyriska håller i sig. De gula har inte förlorat mot Södertäljelaget sedan 2010 och ifjol blev det segrar i båda mötena. Nu väntar alltså match igen mot Assyriska om 8 dagar, men redan dagen innan är det fullt med event på Brännborn Center i Ängelholm där du kan träffa spelarna och göra massor av roliga aktiviteter.

Mellan 12:00 och 15:00 pågår aktiviteterna på Brännborn Center söndagen den 28 juli. På matchdagen börjar aktiviteter på Ängelholms IP från 14:00 och avsparken är 19:00.

Varmt välkomna!

ÄFF:s startelva: Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jesper Björkman, Filip Stenström, Albin Nilsson – Omid Nazari, Björn Westerblad, Johan Eiswhold (ut 80), Monday Samuel (ut 74) – Junes Barny – Andreas Karlsson (ut 80)

Bänken: Linus Müller (mv), Michael Baggner (in 80), Kamal Barny, Muamet Asanovski (in 74), Jonas Lindh, Rebin Assad (in 80)och Zeyn S-Latef.

Assyriskas startelva: Robin Malmkvist – David Durmaz, Linus Malmborg, Kyle Konwea, Gabriel Awrohum (ut 46) – Christopher Brandeborn (ut 70), Amin Nazari, Stefan Batan, Admir Catovic (ut 56) – Christer Youssef, Admir Aganovic

Bänken: Anton Olofsson (mv), Sotitis Papagiannopoulos, Yousef´Yousef (in 56), Nemrud Awrohum, Bachir Katourgi (in 70), Jonas Hellgren (in 46) och Filip Korkes.

Mål: 0-1 Andreas Karlsson (25), 0-2 Monday Samuel (26), 0-3 Junes Barny (70), 0-4 Omid Nazari (73)

Varningar: AFF: Gabriel Awrohum, Kyle Konwea och Christer Youssef ÄFF: Matt Pyzdrowski och Monday Samuel.

Publik: 1501

Nästa hemmamatch: 29/7 19:00 mot Assyriska FF