På en försäsong vill man att alla spelare kommer i form lagom till seriepremiären, med ett stort manfall blir det väldigt tufft att genomföra ordentliga träningar och svårt att spela ihop ett lag. Med många skador tar uppbyggnaden av ett lag lite längre tid än man önskar.  Men om man tror på sitt spel och aldrig ger upp kommer framgångarna till slut.

ÄFF tog 14 poäng på de första fjorton matcherna  Superettan, laget låg precis ovanför kvalstrecket neråt efter en den fjortonde omgången där Falkenberg slog Di Gule med 4-0 på IP, då kändes det ganska tungt. Men efter lite ändringar i startelvan och två bra matcher mot Assyriska (matcher som Södertäljelaget helst glömmer) vände allt och Di Gule skulle vända spikrakt uppåt i tabellen med ny låt och nyvunnet självförtroende. Ett lag med härlig sammanhållning och stort hjärta kan besegra allt även fast sannolikheten talar för någonting annat.

Hösten gav oss många härliga ögonblick att minnas. Vändningen på övertid mot Landskrona, Bobby Warshaws sena kvittering mot Örebro, Dubbla utklassningar mot Assyriska, den starka laginsatsen uppe i Sundsvall och inte minst när sex supportrar åkte limousin till Falkenbergs fest. De killarna som vunnit VIP-pass under hösten har fått härliga minnen för resten av sina liv när de fått vara med A-laget från början till slut på en matchdag. Hela hösten lovar något positivt för framtiden trots att vi tvingas flytta våra hemmamatcher från underbara Ängelholms Idrottsplats till Olympia i Helsingborg.

Trots detta tråkiga beslut tar alla ÄFF-supportrar fram sin halsduk eller matchtröja, åker in till Olympia varje omgång och stöttar ÄFF i vått och torrt. Vårt underbara fotbollslag förtjänar så mycket mer, dessa härliga killar med stort hjärta gör allt för att vår klubb ska lyckas. Men de behöver vårt stöd! De vet vi kan, vi vet vi kan! Det ska vi bevisa i Superettan 2014, med ett lika bra 2014 som hösten 201 3 gör vi en ”Falkenberg” och tar steget upp i Allsvenskan. Ambitionen finns, viljan finns och möjligheterna finns. Nu är det upp tillalla att ta klubben till nästa nivå.

”Nothing is impossible”

En krönika signerad Rasmus Magnusson