Äntligen ska tävlingssäsongen i svensk fotboll starta efter flera månader av kyliga konstgrästräningar, nötande av spelsystem och träningsmatcher. Nu ska lagen mäta sina krafter med varandra i Svenska Cupens gruppspel till att börja med innan Superettan drar igång om en dryg månad.

För vårt älskade ÄFF väntar en bortaresa till Stockholm och nybyggda Tele2 Arena där ett nybyggt Hammarby står för motståndet. ”Bajen” har förändrats väldigt mycket sedan förra säsongen, inte bara för att man bytt Tomas Dennerby mot meriterade Nanne Bergstrand på tränarbänken. Laget har även värvat flera bra nyförvärv som Erik Israelsson (från Kalmar FF), Johan Persson (från Öster), Amadaiya Rennie (från Degerfors) och det nyförvärvet som kanske det skrivs mest om är hemvändaren Pablo Piñones-Arce som de senaste säsongerna spelat för bland annat Brommapojkarna och Öster.

Inte bara på pappret har Hammarby imponerat, de har även haft en mycket bra försäsong där man lyckats bra i sina träningsmatcher. Bland annat besegrade man de allsvenska lagen Gefle och Åtvidaberg. Endast en förlust inkasserades på sex träningsmatcher man spelade. Desto tyngre har det gått för vårt ÄFF som fortfarande letar efter för segern, men den kommer gå komma efterhand som allvaret drar igång och killarna taggar till det där lilla extra.

A-laget har åkt upp redan idag (måndag) och kommer bo över i Stockholm innan det är dags för avspark på Tele2 Arena imorgon kl. 19:00 och vi minns glatt segern från sista matchen på Änglavallen i oktober där det slutade med seger för ÄFF med 3-2 och flera härliga supportrar såg ÄFF få med sig ett oavgjort resultat i den sista matchen på Söderstadion, det var en härlig kväll i nätverkstältet på Änglavallen och ÄFF ledde med 1-0 länge innan en viss Kennedy Bakircioglü tog hand om en frispark.

Vi kommer på något sätt försöka ge er liverapportering hur matchen går, och vi hoppas på det bästa så häng med på Facebooksidan https://www.facebook.com/engelholmsff, heja gula!