Två storsegrar mot Assyriska har gett ÄFF stort hopp inför kommande matcher och säkrare mark i tabellen är siktet. Just nu ligger laget på en tionde plats, men en seger över tabelljumbon Brage är väldigt viktigt för den fortsatta striden i Superettan och dessutom har man revamsch att utkräva från Brage som vann premiärmatchen mot ÄFF på IP med 0-2 sedan ÄFF haft massor av ramträffar. Det är Borlängelagets enda seger hitills den här säsongen i Superettan.

Inför säsongen stortsatsade Brage med värvningar som Dulee Johnson, Jan Tauer och tränaren Conny Karlsson. De negativa resultaten har präglat Brages säsong med endast fem inspelade poäng på sexton matcher. Tränaren Conny Karlsson avgick och ersattes av Zvezdan Milosevic. Men med Milosevic vid rodret har det inte gått mycket bättre och laget har i nuläget tolv poäng upp till en kvalplats. Det mesta talar alltså för en ÄFF-seger imorgon, men det krävs rätt inställning och att man tar sig självförtroendet från Assyriskamatcherna. Då lär alla ÄFF-supportrar sannolikt få jubla.

ÄFF:s tre senaste matcher:

Assyriska (h), vinst 6-1

Assyriska (b), vinst 4-0

Falkenberg (h), förlust 0-4

Brages tre senaste matcher:

Degerfors (b), förlust 2-4

Degerfors (h), förlust 0-1

Varberg (b), förlust 1-4

Senaste tre mötena mellan ÄFF och Brage:

7/4-2013: ÄFF-Brage 0-2

28/10-2012: ÄFF-Brage 0-1

20/6-2012: Brage-ÄFF 1-1

Senaste startelvan för ÄFF, mot Assyriska (h):

Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jesper Björkman, Jakob Augustsson, Filip Stenström – Omid Nazari, Björn Westerblad (K), Johan Eiswhold, Monday Samuel – Junes Barny – Andreas Karlsson

Senaste startelvan för Brage,  mot Degerfors (b):

Tyler Ruthven – Johan Persson, Peter Magnussonb (K), Niklas Sandberg, Adam Graden – Martin Rosell, Ryan Giliigan, Dulee Johnson, Andreas Ljunggren-Eriksson – Dragan Kapcevic, Mats Moldskred

Målskyttar i ÄFF 2013: Robin Staaf 6, Junes Barny 5, Muamet Asanovski 4, Martin Andersen 4, Andreas Karlsson 2, Monday Samuel 2, Andreas Grahm 1, Mikael Dahlgren 1, Björn Westerblad 1,  Omid Nazari 1, Othman El Kabir 1.

Målskyttar i Brage 2013: Mats Moldskred 4, Dragan Kapcevic 3, Andi Toompuu 1, Jan Tauer 1, Peter Nilsson 1, Peter Magnusson 1.

Avstängningar i lagen: Johan Persson, Brage.

Spelare som riskerar avstängning i ÄFF: Muamet Asanovski, Andreas Grahm, Omid Nazari, Matt Pyzdrowski, Mikael Dahlgren, Robin Staaf och Björn Westerblad.

Spelare som riskerar avstängning i Brage: Peter Magnusson.

Övriga matcher i omgång 17: Värnamo-Örebro 0-5, GAIS-Varberg 0-1, Jönköping-Sundsvall 1-4, Falkenberg-Örgryte 2-0, Assyriska-Östersund, Hammarby-Ljungskile och Degerfors-Landskrona.

Domare Antti Kanerva, Olofstorp
Ass. domare 1 Joakim Amri Nilsson, Hisings Backa
Ass. domare 2 Pär Lindström, Farsta
Fjärdedomare Henrik Matsson, Mora

Avspark 19:00 på Domnarvsvallen i Borlänge och förhoppningsvis tar vi ÄFF tre poäng!