Den 29 juni spelade Ängelholms FF sin senaste match i Superettan, den ägde rum på Ängelholms IP mot Falkenbergs FF som vann med matchen med 0-4. Nu har spelarna haft semester och sedan tio dagar tillbaka varit i träning igen. Nu väntar Superettans femtonde omgång där ett dubbelmöte med Assyriska går av stapeln när serien vänder och alla lagen ska möta varandra för andra gången den här säsongen.

Förra säsongen hade ÄFF väldigt lätt för Assyriska där man vann hemmamatchen på vårsäsongen med 3-1 och besegrade Södertäljelaget på bortaplan med 1-4. Nu är det nya förutsättningar där Assyriska placerar sig på en femteplats i tabellen och jagar topplagen där man fem poäng upp till GIF Sundsvall på kvalplatsen. ÄFF ligger på tolfte plats och placerar sig precis ovanför kvalstrecket neråt, ett område som ÄFF vill lämna genom sex poäng på de två närmsta matcherna vilket skulle betyda mycket i den här jämna serien.

En intressant ”match i matchen” är broderduellen mellan Omid Nazari i ÄFF och Amin Nazari i Assyriska. Amin är utlånad till Södertäljeklubben från Malmö FF där de båda tidigare har spelat tillsammans. Amin är två år yngre än sin bror Omid och en vinst för storebror två gånger om säger varken Omid eller ÄFF nej till.

Assyriska förlorade sin sista match för uppehållet på bortaplan mot Degerfors med 2-1, men hade innan dess tre raka segrar där bortasegern mot Sundsvall stack ut. På söndag klockan sex på Södertälje Fotbollsarena spelas matchen, och låt oss upprepa det fina resultatet från ifjol där bland annat unge Michael Baggner gjorde två mål.

ÄFF:s senaste tre matcher:

Falkenberg (h), förlust 0-4

Hammarby (b), oavgjort 1-1

Värnamo (h), förlust 1-2

Assyriskas senaste tre matcher:

Degerfors (b), förlust 1-2

Varberg (h), vinst 3-0

Sundsvall (b), vinst 4-2

Senaste tre mötena mellan ÄFF och Assyriska:

23/9-2012: Assyriska-ÄFF 1-4

29/4-2012: ÄFF-Assyriska 3-1

4/9-2011: Assyriska-ÄFF 2-2

Senaste startelvan för ÄFF, mot Falkenberg (h):

Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jesper Björkman, Johan Eiswhold, Jonas Nilsson – Muamet Asanovski, Björn Westerblad, Martin Andersen, Albin Nilsson – Omid Nazari – Junes Barny

Senaste startelvan för Assyriska, mot Degerfors (b):

Robin Malmkvist – David Durmaz, Linus Malmborg, Kyle Konwea, Stefan Batan – Amin Nazari, Christopher Brandeborn, Paul Ikechukwu Obiefule, Jonas Hellgren – Admir Aganovic, Christer Youssef

Målskyttar i ÄFF 2013: Robin Staaf 6, Muamet Asanovski 3, Junes Barny 3, Martin Andersen 3, Andreas Grahm 1, Mikael Dahlgren 1, Björn Westerblad 1.

Målskyttar i Assyriska 2013: Admir Aganovic 7, Christer Youssef 4, Christopher Brandeborn 3, Admir Catovic 3, Amin Nazari 2, Hezha Agai 1, Gabriel Awrohum 1, Sotiris Papagiannopoulos.

Avstängningar i lagen: AFF: Hezha Agai och Paul Ikechukwu Obiefule ÄFF: Martin Andersen

Spelare som riskerar avstängning i ÄFF: Muamet Asanovski, Andreas Grahm, Omid Nazari, Mikael Dahlgren och Robin Staaf. (Samtliga har två varningar vardera)

Spelare som riskerar avstängning i Assyriska: David Durmaz, Jonas Hellgren, Stefan Batan och Christer Youssef. (Samtliga har två varningar vardera)

Övriga matcher i omgång 15: Brage-Degerfors 0-1, Värnamo-Ljungskile, Falkenberg-Östersund, Sundsvall-GAIS, Hammarby-Örgryte, Landskrona-Varberg och Jönköping-Örebro.

Domarna: Huvuddomare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg Assisterande domare: Gustav Axmon, Örebro och Conny Hugman, Luleå Fjärdedomare: Adis Cosic, Eskilstuna.

Nu laddar vi om för höstsäsongen och nya djärva mål!

Ni kan följa matchen via ÄFF:s facebooksida: https://www.facebook.com/engelholmsff