Söndagen den 21 juli inledde ÄFF höstsäsong på absolut bästa sätt genom att utklassa Assyriska uppe i Södertälje med 4-0 efter att ha spelat ut på ett fantastiskt sätt. Den helt klart bästa insatsen för säsongen gav stor utdelning där ÄFF hade en hel del bollinnehav samtidigt som man hade lite flyt med sig med tanke på att Assyriska något skott i virket, men det hade även de gula ska tilläggas. Det gav ÄFF ett litet lyft i tabellen och ett stort psykologiskt övertag inför måndagens hemmamatch mot just Assyriska eftersom Superettan vänder och det är dags att möta samtliga lag en gång till.

Den positiva sviten mot Assyriska fortsätter än så länge alltså med tre raka klara segrar över Södertäljelaget som gjort en väldigt bra säsong 2013 och jagar topplagen i jakten på en plats i allsvenskan där laget spelade 2005. Förra matchen mot Assyriska gjorde att Andreas Karlsson och Omid Nazari gjorde sina första mål för säsongen, dessutom passar vi på att rikta ett stort grattis till Monday Samuel som fick göra sitt första mål i Superettan någonsin. Naturligtvis riktigt roligt att flera stycken fick spräcka sina målnollor men viktigast att laget vann.

Sedan kan vi konstatera att Omid Nazari vann omgång 1 i brödrakampen över Assyriskas Amin Nazari som är den två år yngre brodern i familjen. Omid fick ju dessutom kröna det med ett snyggt mål. Men något annat viktigt är att ni inte får glömma bort Veckans Match som fortsätter på Ängelholms IP  från 14:00 med olika aktiviteter fram tills avsparken 19:00.

ÄFF:s tre senaste matcher:

Assyriska (b), vinst 4-0

Falkenberg (h), förlust 0-4

Hammarby (b), oavgjort 1-1

Assyriskas tre senaste matcher:

Ängelholm (h), förlust 0-4

Degerfors (b), förlust 1-2

Varberg (h), vinst 3-0

Senaste tre mötena mellan ÄFF och Assyriska:

21/7-2013: Assyriska-ÄFF 0-4

23/9-2012: Assyriska-ÄFF 1-4

29/4-2012: ÄFF-Assyriska 3-1

Senaste startelvan för ÄFF, mot Assyriska (b):

Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jesper Björkman, Filip Stenström, Albin Nilsson – Omid Nazari, Björn Westerblad (K), Johan Eiswhold, Monday Samuel – Junes Barny – Andreas Karlsson

Senaste startelvan för Assyriska, mot ÄFF (h):

Robin Malmkvist – David Durmaz, Linus Malmborg, Kyle Konwea, Gabriel Awrohum – Christopher Brandeborn – Amin Nazari, Stefan Batan (K) – Admir Catovic – Christer Youssef, Admir Aganovic

Målskyttar i ÄFF 2013: Robin Staaf 6, Junes Barny 4, Muamet Asanovski 3, Martin Andersen 3, Andreas Grahm 1, Mikael Dahlgren 1, Björn Westerblad 1, Andreas Karlsson 1, Monday Samuel 1, Omid Nazari 1.

Målskyttar i Assyriska 2013: Admir Aganovic 7, Christer Youssef 4, Christopher Brandeborn 3, Admir Catovic 3, Amin Nazari 2, Hezha Agai 1, Gabriel Awrohum 1, Sotiris Papagiannopoulos 1.

Avstängningar i lagen: Christer Youssef, Assyriska

Spelare som riskerar avstängning i ÄFF: Muamet Asanovski, Andreas Grahm, Omid Nazari, Matt Pyzdrowski, Mikael Dahlgren och Robin Staaf.

Spelare som riskerar avstängning i Assyriska: David Durmaz, Jonas Hellgren, Stefan Batan, Kyle Konwea och Gabriel Awrohum.

Övriga matcher i omgång 16: Varberg-Landskrona 2-1, Degerfors-Brage 4-2, GAIS-Sundsvall 3-3, Östersund-Falkenberg 2-2, Ljunskile-Värnamo, Örgryte-Hammarby och Örebro-Jönköpings Södra.

Domare:

Domare Johan Krantz, Uppsala
Ass. domare 1 Peter Arnesson, Växjö
Ass. domare 2 Anders Böwing, Jönköping
Fjärdedomare Nabil Fakhro, Malmö

Nu hoppas vi på en ny storseger och god uppslutning på Ängelholms IP, väl mött!