Imorgon är det dags för hemmamatch igen när ÄFF tar emot tabellfemman Varbergs BoIS FC. Efter en fjolårssäsong där Varberg tvingades kvala sig kvar i Superettan har Hallandslaget haft en bra vårsäsong där man på hemmaplan än så länge inte har förlorat. Senaste vinsten kom den 12:e maj borta mot Jönköping Södra och sedan dess har Varberg spelat två oavgjorda matcher och förlorat en. ÄFF som i sin tur har blandat och gett under våren kommer nu från två raka matcher där man inte släppt in några mål, vilket är en klar förbättring mot tidigare matcher där laget har haft något svårt att hålla tätt bakåt. Efter att första vinsten på Olympia kom i den förra hemmamatchen mot Husqvarna följde en bra insats borta mot Syrianska och nu är förhoppningarna att det fina spelet ska hålla i sig och leda till en ny hemmavinst imorgon. Tränare Jocke Persson ger sin syn på läget i laget och den kommande matchen:

Hur känns läget i laget inför matchen imorgon?

– Det känns bättre än det gjort under hela säsongen egentligen, det är positiv stämning och det är kvalitet på träningarna. Det är en bra konkurrenssituation och vi har en bra bänk imorgon som egentligen kanske räknar sig själva som startspelare. Man är bra på det när det börjar se ut så att när dom som sitter på bänken kommer in så blir det inte att vi försvagar laget, utan det är att de får höja sig ett snäpp till. Det är en bra situation.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

– Johan Eiswohld är förmodligen borta hela året, Filip Stenström likaså med sin hjärnskakning. Andreas Karlsson är också skadad, men det finns hopp om att han kan vara tillbaka om 4 veckor. Omid Nazari och Zeyn S-Latef har varit långtidsskadade, men bägge är nu i full träning, så det rör sig om någon vecka innan de är tillbaka. Det ser bra ut.

Två matcher nu utan några insläppta mål, det känns som att ni har slipat ganska mycket på försvarsspelet för att få det att sitta bättre än vad det har gjort under tidigare matcher?

–  Ja det har vi, vi har kört en del försvarsspel, men samtidigt är det förståelsen hur man ska göra det tillsammans som är viktigt att spelarna tar till sig. Man måste hjälpa varandra tills man har fått tag på bollen och inte bara vara på plats för att tränaren ska säga att man ska springa hem. Sen har vi varit mycket aggressivare och om det är någon som har gått bort sig så har det varit någon annan som har kompenserat och tagit extra löpningar för att hjälpa till. Det är också a och o om man ska lyckas med något hela vägen i 93 minuter, så man inte som vi har gjort släpper till så att det blir 23 mål på 8 matcher, vilket är rätt mycket. Då blir det svårt att ta trepoängare, så på så sätt ska vi vara glada att vi ändå har skrapat ihop så pass många poäng som vi har gjort. De sista två matcherna är väl kanske två av de bästa matcherna under min tid här, hur vi har hanterat det från minut ett tills matchen är slut. Det är lite olyckligt att vi inte vann senast, men ibland är det så att man inte får in bollen. Så länge man inte släpper till för mycket och skapar en hel del framåt så ökar möjligheterna rätt markant.

Hur ser du på Varberg som motståndare som har gjort en bra vårsäsong och är lite av ett överraskningslag?

–  Jag tycker det är likt hur Varberg har sett ut de senaste åren. De trycker in bollar, duellerar och försöker vinna andrabollar, sen ut på kant och sen in med den igen och så är det nya dueller. Det är klart det kan bli jobbigt, men är vi bara med i duellspelet och får ner bollen och kan spela ur förstapressen så ska de ha stora bekymmer med oss.

Slutligen, varför ska man komma till Olympia och se matchen imorgon?

– Om man vill ha lugn och ro och inte känna sig stressad, kom dit och sätt er och kolla på underhållande fotboll!

Vi tackar Jocke för pratstunden och ser fram emot tre poäng imorgon. Välkomna till Olympia kl. 16:00!