Imorgon är det dags för Skånederby när ÄFF tar emot Landskrona BoIS i vad som blir den sista matchen på Olympia innan flytten går tillbaka till Ängelholm och IP. Morgondagens match blir viktig för båda lagen som är i behov av att ta trepoängare för att få lite andrum i tabellen. De senaste två säsongernas möten mot BoIS har resulterat i två vinster för ÄFF, en oavgjord och en förlust vilket statistiskt sett talar till en liten fördel för ÄFF.
Landskrona har denna säsong haft en tung vår och återfinns i nuläget sist i tabellen med 9 inspelade poäng. Senaste vinsten för BoIS kom den 16:e maj hemma mot GAIS och sedan dess har man endast spelat in 1 poäng. Med 2 segrar på 11 matcher fick Landskronas tränare Jörgen Pettersson och Georg Eterovic lämna sina uppdrag för lite mer än en vecka sedan och laget leds nu av klubb-och sportchefen Patrik Johansson. Detta tränarbyte gav dock ingen omedelbar effekt och i senaste matchen förlorade man med 1-2 mot Assyriska vilket gör att det säkerligen är ett revanschsuget BoIS som gästar Olympia imorgon.

ÄFF återfinns just nu på tolfte plats i tabellen med 13 inspelade poäng. Lagets hemmafacit på Olympia har inte varit det bästa och endast en seger på hemmaplan har kunnat inkasseras mot Husqvarna den 26:e maj. I den förra hemmamatchen mot Varberg blev det en tung förlust med 1-2 efter att bortalaget lyckades göra två snabba mål som punkterade matchen. I den senaste matchen mot Sirius på bortaplan lyckades ÄFF dock knipa till sig en poäng i en match där tränare Jocke Persson var nöjd med poängen, men inte med prestationen.

– Poängen är vi jättenöjda med, men prestationen var inte så att man blir överväldigad. Vi kommer absolut inte upp i den nivån vi vill ligga på, samtidigt så mötte vi ett lag som inte spelar som många andra lag, utan de var väldigt bollförande och vi hade svårt att få grepp på dem. Vår andra halvlek tycker jag är betydligt bättre även om de skapar vassare chanser i andra än vad de gör i första. Samtidigt skapar vi också chanser i andra och då ökar chanserna att vinna matcherna. Andra halvlek tycker jag ändå var OK, men vi hade tre bra prestationer innan som jag tycker är betydligt bättre där vi inte får ut så många poäng som vi hade velat och där vi framför allt slarvar mot Varberg vilket retar mig lite.

Trots att endast en vinst har kommit på hemmaplan tidigare och att poängskörden inte har varit så bra som man velat under första halvan av säsongen så är läget i laget bra och spelarna var taggade på dagens träning inför matchen imorgon.

– Det ser taggat ut idag, men det är elva mot elva som vanligt imorgon och det är tre poäng som ska in. Sen vet vi om att det är mot ett lag som någonstans måste fightas för sin existens också, så det blir nog en tuff tillställning som det gäller att vara förberedd för.

När det gäller just matchen imorgon och möjligheterna att ta tre poäng betonar Jocke också att det är viktigt att inte tänka på tabelläget och poängen allt för mycket.

– Det är rätt så många matcher kvar och vi vet hur många poäng vi tog under andra halvan av säsongen förra året. Det är inte läge att sätta krisstämpel än, men däremot skulle en seger imorgon i varje fall sätta motståndarna i en prekär situation.

Angående skadeläget inför morgondagens match så råder det osäkerhet bland annat kring Björn Westerblads medverkan.

– Vi har lite osäkerhet kring Björn Westerblad som har en ischiasnerv i kläm. I övrigt är forwarden Fredrik Thomassen, född 1997 med och sen lämnar Erik Johansson som har varit sjuk i veckan truppen.

Som bekant så blir också morgondagens match ÄFF:s sista på Olympia innan laget kan flytta tillbaka igen till IP, något som Jocke ser positivt på.

– För Ängelholmarna är det positivt att vi spelar där vi hör hemma. Även om Olympias gräsmatta kanske är lite bättre än vår på IP så har det inte direkt rasslat in poäng där, så det är kanske bättre att vara här på IP som vi känner till.

Avspark på Olympia imorgon är kl. 18:15 och biljetter hittar ni härVälkomna!