Idag kan ÄFF presentera säsongens första nyförvärv och det är ingen mindre än Björn Westerblad, med 8 år och 185 Superettanmatcher med ÄFF i bagaget.

ÄFF gjorde sin återkomst till Superettan 2008. Samtidigt hämtades Björn Westerblad in från Trelleborgs FF. Åtta säsonger senare (inför 2016) lämnade Björn Westerblad ÄFF för Åtvidabergs FF och hade spelat 185 ligamatcher mestadels som central mittfältare och mittback. Efter två år i Superettan med Åtvidabergs FF flyttar Björn Westerblad hem igen.

Välkommen till ÄFF, Björn Westerblad. Hur känns det att ha skrivit på?

Det känns bra. Det var väl absolut ingen tanke jag hade när jag flyttade hem, men när möjligheten dök upp så kändes det väldigt bra och det var det bästa alternativet.

Du har en lång historia i ÄFF, men för de som inte vet, vem är Björn Westerblad?

Jag är en Ödåkra-son, som har spelat lite här och där. Jag började min karriär i Ödåkra IF. Efter det gick jag till Helsingborg, Trelleborg och sen lång runda till Ängelholm. Sen tog jag vägen till Åtvidaberg för att nu återvända tillbaka till Ängelholm. Som person är jag en dum idiot på 32 år och alla lag behöver väl en sån person.

Var på planen trivs du bäst?

Egentligen har det varit mittfältare från grund och botten, men jag har visserligen varit lite överallt. Jag har dubblat lite mellan central mittfältare och mittback. Det är kul att ha bollen. Jag är nog bättre på att ha bollen än att försvarare. Man får lita lite på sin rutin. Det var framför allt Jocke Persson som flyttade ner mig till mittback. Under Roar Hansens tid var jag en kort sväng uppe som anfallare. Idag trivs jag på de flesta positionerna.

Du är ju nu tillbaka i klubben där du har åtta års erfarenhet, hur kommer det att kännas att gå ut på IP i april?

Jag har inte tänkt så långt ännu. När man väl tänker lite nu, så känns det lite speciellt. Jag var här ändå i åtta år och komma tillbaka två säsonger senare och gå ut på planen igen i en gul tröja, det känns väldigt speciellt. Det har hänt mycket och det är väl en anledning till att jag är tillbaka, men något gammalt måste man ha.

Alexander Tengryd om Björn Westerblad:

Som nytillträdd tränare är jag oerhört nöjd över att vi kunnat knyta till oss Björn. Att Björn vill vara en del av ÄFF är oerhört inspirerande. En stark personlighet med ett stort engagemang för fotboll och Ängelholms FF. På fotbollsplanen kommer Björn att bidra med ett positivt ledarskap och med erfarenhet till våra unga spelares utveckling. Fotbollsmässigt är hans spetskompetens passningsspelet och spelförståelsen vilket ligger helt i linje med vad vi eftersökt i vår rekryteringsprocess.

Vi välkomnar Björn Westerblad hem till ÄFF och önskar honom lycka till!

Joakim Eriksson