Välkommen till Ängelholms FF, hur känns det att ha skrivit på?

– Jag är mycket nöjd med att ha skrivit på för ÄFF. En klubb med stark historia, som har en ambition att flytta fram sina positioner.

Vad är dina ambitioner med ÄFF?

– Mina ambitioner är att bygga en trupp med spelare från egna leden, spelare som har en förankring i nordvästra Skåne. Samtidigt som vi kan spetsa truppen med spelare som har erfarenhet från elitfotboll. Ambitionen är att skapa en grupp mixat av äldre och yngre spelare som kommer lägga ner sin själ för att utveckla och driva ÄFF framåt både på kort och lång sikt. Jag vill bygga ett hållbart spel övertid som kan flytta fram föreningens position och tillsammans med en duktig akademi få vara med om att ta fram unga, duktiga spelare.

Kan du berätta lite om din fotbollsbakgrund?

– Jag startade i Trelleborgs FF, där jag fick min fotbollsutbildning. Jag spelade från 6 års ålder, men fick tyvärr avsluta min aktiva karriär som 18-åring på grund av skador. Jag kom snabbt in på tränarbanan och har innehaft de flesta positionerna i Trelleborgs FF, så som konsulent, tipselittränare, scout och under en kort period assisterande tränare. Efter en lång tid i Trelleborgs FF valde jag att flytta till Stockholm och IF Brommapojkarna, där jag verkade i deras tipselitverksamhet, men valde att flytta hem efter drygt ett år på grund av sociala skäl. Sedan dess har jag tillbringat mina senaste 5 år i Helsingborgs IF, där jag varit tipselittränare. Drivkraften att arbeta med ett seniorlag på bra nivå har funnits hos mig en tid och när jag fick möjligheten att träna ÄFF så var det i slutändan ett enkelt val. I linje med att gå Pro-utbildningen och ett senioruppdrag tycker jag är en stimulerande och rimlig uppgift.

Hur är du som ledare?

– Jag hoppas och vill uppfattas som en rak och tydlig ledare där jag sätter människan och inte fotbollsspelare i centrum. Integritet och en övertygelse om den fotboll som jag vill praktisera. Jag tror på att en stark prestationsbaserad miljö, vilket kommer ge resultat övertid.

Vilken fotboll vill du att ÄFF ska spela 2018?

– Jag vill ha en passningsinriktad fotboll med ett distinkt djupledsspel för att skapa målchanser. Positioneringen och formen kan vara flexibel beroende på vilka spelartyper vi har att tillgå men även formen på motståndarna kan justera vår form på laget. Försvarsmässigt utgår vi från ett positionsförsvar där ambitionen är att kunna pressa fram misstag hos motståndarna.

Vi välkomnar Alexander Tengryd och önskar honom lycka till!

Joakim Eriksson